waar lactosevrije pepernoten kruidnoten chocoladeletter kopen

Super uitgebreid overzicht waar je lactosevrije pepernoten, lactosevrije chocoladeletters, lactosevrij strooigoed en heel veel ander lactosevrije Sinterklaas snoepgoed kunt kopen!

 

Sinterklaas komt er alweer bijna aan. En dat betekent: lekker snoepen! Maar met een lactose intolerantie moet je natuurlijk wél uitkijken. Gelukkig bieden vele supermarkten en andere populaire winkels veel lactosevrij Sinterklaas snoepgoed aan. Wil je het jezelf makkelijk maken en niet uren hoeven te speuren? Kies dan uit de onderstaande lange lijst jouw favoriete lactosevrije pepernoten, lactosevrije kruidnoten, lactosevrije chocoladeletters, lactosevrije marsepein, lactosevrij strooigoed en meer Sinterklaas snoepgoed!

 

Kan sporen van melk bevatten. Is dat erg? Nee (vrijwel nooit)!

Tegenwoordig moeten fabrikanten van levensmiddelen duidelijk vermelden als een product ‘sporen van melk kan bevatten’. Gelukkig betekent dit meestal dat er eigenlijk niets aan de hand is. Er is dus 9 van de 10 keer geen spoortje melk in het product te vinden, maar er kan (in het slechtste geval) een kruisbesmetting hebben plaatsgevonden.

Oftewel, als een fabrikant meerdere producten produceert, bijvoorbeeld diverse soorten koekjes, dan kán het gebeuren dat de lactosevrije koekjes in aanraking komen met de niet-lactosevrije koekjes. Maar zoals ik al zei, meestal is dit niet gebeurd en is er dus niets aan de hand.

Kortom, als er staat ‘kan sporen van melk bevatten’, dan is het goed om alert te zijn én het product bij jezelf een keer te testen, maar vrijwel altijd kun je dit product eten met een lactose intolerantie. Krijg je er wel last van, zoals buikpijn, diarree of een opgezette buik, koop dan een ander lactosevrij Sinterklaas product uit de onderstaande lijst. En twijfel je of je er wel of niet tegen kunt? Laat het dan staan of neem één van deze 15 populaire lactasepillen!

 

En dan hier: het overzicht met heel veel lactosevrije Sinterklaas lekkernijen bij verschillende populaire winkels en supermarkten:

 

Albert Heijn:

Lactosevrije pepernoten, kruidnoten en speculaasbrokken bij Albert Heijn:

 

Lactosevrije marsepein bij Albert Heijn

 

Lactosevrije schuimpjes en lactosevrije Sinterklaas schoencadeautjes bij Albert Heijn

 

Jumbo:

Lactosevrije Sinterklaas producten bij de Jumbo:

 

Plus:

Lactosevrije kruidnoten bij de Plus:

 

Action:

Lactosevrije kruidnoten bij de Action:

 

Kruidvat

Lactosevrije chocoladeletters bij het Kruidvat:

  • Chocoladeletter puur van het Kruidvat merk (kan sporen van melk bevatten)

 

Hema:

Lactosevrije kruidnoten, marsepein en ander lactosevrij Sinterklaas snoepgoed bij de Hema:

 

Glutenvrije webshop

 

Webshop Puur Mieke

Puur Mieke is één van mijn favoriete webshops, omdat zij lactosevrije, glutenvrije, suikervrije en zoveel mogelijk biologische producten verkoopt, zonder foute e-nummers. En zij heeft óók een speciaal Sinterklaas-assortiment met lekkere lactosevrije producten!

 

 

Lactosevrije A-merken die je kunt kopen bij verschillende supermarkten en winkels:

 

Volg óók de populaire Facebookpagina van Blij Lactosevrij! Klik hier >>

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en test het product eerst goed bij jezelf!

Dit blogbericht bevat affiliate links. Meer info hierover vind je in mijn disclaimer.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gera
Gera
4 jaren geleden

De mix voor speculaaskoekjes van jumbo is ook lactosevrij.
Misschien ook leuk om de lactosevrije producten van het Stoepje toe te voegen in de categorie sinterklaas koek/snoep
https://www.stoepje.nl/allergenen2