Jumbo verkoopt heerlijke lactosevrije chocolade koekjes

Ben jij ook zo dol op chocolade koekjes? Als je lactose intolerant bent, kan het vinden van chocoladekoekjes lastig zijn. Voor je het weet eet je koekjes met melk en krijg je last van buikpijn en andere nare symptomen van een lactose intolerantie.

Gelukkig zijn er steeds meer merken die lactosevrije chocoladekoekjes maken, zoals vegan chocolade koekjes. In dit blogartikel geef ik je graag meer informatie over lactosevrije chocolade koekjes en waar je op moet letten bij het kopen ervan in de supermarkt. Ook krijg je een overzicht van lactosevrije chocolade koekjes die je specifiek kunt kopen bij de Jumbo supermarkten.

 

Waar zijn lactosevrije chocoladekoekjes van gemaakt?

Lactosevrije chocoladekoekjes kunnen gemaakt zijn met alleen maar plantaardige ingrediënten (vegan) of bijvoorbeeld van lactosevrije melk. Bij vegan chocolade koekjes kun je er 99% van uitgaan dat ze totaal geen melk of melkbestanddelen bevatten. Ik zeg 99%, omdat ook bij vegan koekjes er soms sprake kan zijn van kruisbesmetting (dat wil zeggen dat er op de verpakking bijvoorbeeld kan staan: ‘Kan sporen van melk bevatten’).

Bij lactosevrije chocoladekoekjes die gemaakt zijn van lactosevrije melk zit er dus wel melk in. Aan de melk is dan lactase toegevoegd, zodat je lichaam de lactose beter kan verteren. Ben je echt super gevoelig voor melk, dan zou ik aanraden om te kiezen voor vegan koekjes. Die zijn er tegenwoordig gelukkig volop!

 

Check altijd de ingrediënten en waarschuwingen

Als je lactosevrije chocoladekoekjes koopt in de supermarkt, zoals de Jumbo, is het belangrijk om de ingrediëntenlijst goed te controleren en de etiketten te lezen. Zoals ik al zei, sommige merken gebruiken bijvoorbeeld nog steeds (lactosevrije) melkpoeder in hun koekjes, wat betekent dat ze niet lactosevrij zijn. Andere merken kunnen ook sporen van melk bevatten, wat voor sommige mensen met een lactose intolerantie nog steeds problemen kan veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat de koekjes echt lactosevrij zijn.

 

Lactosevrije chocoladekoekjes bij de Jumbo

Gelukkig zijn er steeds meer merken die lactosevrije chocoladekoekjes aanbieden, waaronder grote supermarktketens zoals de Jumbo. Dit betekent dat er meer keuze is dan ooit tevoren, en je hoeft geen concessies te doen aan smaak of kwaliteit.

Hieronder vind je daarom een overzicht van lactosevrije en vegan chocoladekoekjes die je bij de Jumbo kunt kopen. Heb je een lekker koekje gezien? Ga dan naar de website van Jumbo of ren naar de Jumbo supermarkt om het te kopen.

Een overzicht van lactosevrije chocolade koekjes bij de Jumbo (let op: het assortiment kan per Jumbo supermarkt verschillen):

Lactosevrije chocolade koekjes Jumbo

 

Lactosevrije chocoladekoekjes Jumbo

 

Lactosevrije chocolade koekjes bij de Jumbo

 

Lactosevrije chocoladekoekjes bij de Jumbo

 

Hopelijk zit er iets voor je bij, maar ik denk het wel :-). Check dus altijd even goed de verpakking en test bijvoorbeeld het koekje eerst even uit of je er inderdaad tegen kunt met je lactose intolerantie.

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.