15 meest gewilde lactasepillen op een rij

Welke van de 15 meest gewilde lactasepillen is jouw favoriet?

Het is voor veel mensen met een lactose intolerantie fijn dat er lactasepillen zijn. Bij het juiste gebruik en bij de juiste dosering kunnen zij ervoor zorgen dat je minder last hebt van buikpijn, opgezette buik of diarree. Er zijn best wel veel soorten lactasepillen verkrijgbaar. Maar welke zijn zou het meest gewild? Hieronder vind je daarom een handig overzicht van de 15 meest gewilde lactasepillen! Het overzicht is handig ingedeeld in lactasepillen met een hoge sterkte en een lage sterkte. Ook zie je meteen of het capsules, tabletten, kauwtabletten, sticks of druppels zijn en of ze vegan zijn! Kijk onderaan ook naar mijn eigen favoriete TOP 5!

Hoe weet je of een lactasepil sterk of minder sterk is?

De sterkte van lactasepillen wordt aangegeven met de term FCC. Hoe hoger het getal hoe hoger de sterkte. Ik zal het in een voorbeeld uitleggen: lactasepillen met bijvoorbeeld 2.000 FCC zijn lactasepillen met een lage sterkte en lactasepillen met een sterkte van bijvoorbeeld 10.000 FCC zijn lactasepillen met een hoge sterkte. Wat bij je past, hangt helemaal af van je eigen voorkeur. Je komt erachter door het bij jezelf te testen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij mijn favoriete TOP 5 die je helemaal onderaan dit blogbericht ziet staan en laat je inspireren…

 

En dan hier de 15 meest gewilde lactasepillen!

 

Meest gewilde lactasepillen met een hoge sterkte (6.000 – 24.000 FCC)

 • Lactastic 24.000 FCC (hele sterke pilletjes) >> lees meer
 • Intoleran Lactase 20.000 (hele sterke breekbare pilletjes) >> lees meer
 • Intoleran Once-a-Day (capsules, 1 capsule voor de hele dag, vegan) >> lees meer
 • Intoleran Lactase 10.000 (capsules, vegan) >> lees meer
 • AOV Lactase Caps 1132, sterkte 10.500 FCC (capsules, vegan) >> lees meer
 • Lactose-OK Forte Instant Sticks 6.000 FCC (sticks, leg de inhoud van de stick op de tong, vegan)
 • Lactastic Lactase Tabletten – 12000 FCC, (tabletten, vegan) >> lees meer

Meest gewilde lactasepillen met een lage sterkte (2.300 – 4.600 FCC)

 • Phital Lactase Kauwtabletten 4.500 FCC (kauwtabletten) >> lees meer
 • Kruidvat Lactolerantie Capsules 4.500 FCC (capsules) >> lees meer
 • Body & Fit Lactase Enzym 4.500 FCC (tabletten) >> lees meer
 • Intoleran Lactase Drops – 14 ml (druppels om melkproducten lactose-arm mee te maken, vegan) >> lees meer
 • Lactose-OK lactasecapsules 3.300 FCC (capsules, vegan)
 • Intoleran Lactase 3000 (capsules, vegan) >> lees meer
 • Kerutabs Lactase Enzym Tabletten 4600 FCC (tabletten) >> lees meer

 

En dan hier mijn eigen TOP 5!

 1. Lactastic 24.000 FCC, fijne lactasepilletjes met een hoge sterkte die makkelijk door te slikken zijn!
 2. Lactastic Lactase Tabletten 12000 FCC, ook weer fijne lactasepilletjes van het merk Lactastic. Iets minder sterk, maar ik gebruik deze veel! Klein en makkelijk om door te slikken!
 3. Intoleran Lactase 10.000 (capsules, vegan). Fijne hoge sterkte en ze zijn heel betrouwbaar!
 4. Intoleran Once a Day (capsules, 1 capsule voor de hele dag, vegan). Dit is 1 lactasepil die je per dag slikt en die de hele dag werkt! Ik hoor hier zeer positieve berichten over! Lees wel goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 5. Kruidvat Lactolerantie Capsules 4.500 FCC (capsules). Heel scherp geprijsd en met een redelijke hoge dosering. Voor mij zijn deze lactasepillen helaas niet krachtig genoeg, maar ik hoor er verder goede berichten over.

 

5 meest verkochte lactasepillen lactasetabletten best verkocht

Testen is belangrijk!

Tenslotte is en blijft mijn advies: testen is belangrijk! Test altijd eerst de lactasepillen bij jezelf. Wat iemand anders een fijne lactasepil vindt, hoeft voor jou niet zo te zijn. Je lichaam kan er bijvoorbeeld anders op reageren. Maar in grote lijnen kun je bijvoorbeeld in mijn TOP 5 wel een aantal lactasepillen halen die je kunt gaan testen. Veel succes met het vinden van de lactasepillen die bij je passen. Heb je ervaringen die je graag wilt delen? Zet het gerust in een reactie hieronder!

 

Bewaar deze pin voor later:

15 meest gewilde lactasepillen op een rij

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking!

 

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Romano
Romano
3 jaren geleden

Ik doe mijn boodschappen in Duitsland, onder meer vanwege het ruimere assortiment aan lactosevrije producten. Echter heb ik daar ook mijn lactasepillen gehaald van het merk Taxofit. Dit zijn smelttabletten van 7000 FCC en werkt binnen 60 seconden volgens de verpakking en zouden ze 6 uur moeten werken. Dit heb ik nog niet als zodanig vastgesteld. Ik gebruik ze nu vooral bij uit eten. Hoewel ik dan vaak wel vraag om lactose vrij, is het voor het eigen gevoel om evt. kruisbesmetting uit te keuken te onderdrukken.

Link naar het product: https://www.taxofit.de/unsere-produkte/ernaehrung-verdauung.html

\'Annie\'
\'Annie\'
4 jaren geleden

Disolact Once A Day is geen lactasepil. Er zit geen lactase in. Maar precursorstammen (probiotica) die zelf lactase aanmaken. Deze bacteriën moeten zich in je spijsverteringskanaal opbouwen voordat ze resultaat geven. Voor de meesten is dat na 5 dagen. Soms duurt het langer, twee weken en een sommigen hebben pas na een maand effect. Er zijn ook mensen waarbij het niet (genoeg) werkt. Maar ook mensen die een grote milkshake kunnen drinken zonder gebruik van lactasepillen door gebruik van Disolact Once A Day. Ideaal voor een vakantieperiode. Bij een dag overslaan, vermindert de werking en moet je het weer opbouwen.