trending natuurlijke tandpasta

Waarom natuurlijke tandpasta populair is

Steeds meer mensen vragen zich af of het voor sterke tanden en minder cariës (gaatjes) echt noodzakelijk is om een neurotoxisch gif als fluoride te gebruiken. Vaak begint dat bij de vraag of het wel goed is voor de kinderen, maar steeds meer ouders kiezen zelf ook voor tandpasta zonder fluoride.

 

Fluoride of fluoridevrij? Wat zijn de alternatieven

Fluoride maakt je tandglazuur inderdaad harder door de moleculaire structuur ervan te beïnvloeden. Maar het is niet zo dat er helemaal geen alternatieven zijn voor de bescherming van je gebit. Vooropgesteld dat je dagelijkse mondhygiëne in orde is, kunnen natuurlijke ingrediënten dat net zo goed. Denk daarbij aan kokosolie, etherische oliën,xylitol en natuurlijke mineralen als HAP (hydroxy-apatiet).

Een natuurlijke tandpasta ondersteunt bovendien het evenwicht van de mondflora en stabiliseert de zuurgraad in de mond. Beide factoren dragen bij aan een goede mondgezondheid. Dat helpt niet alleen cariës (gaatjes) voorkomen, maar ook andere mondproblemen als tandvleesontstekingen en een slechte adem.

Het spreekt voor zich dat een natuurlijke tandpasta zonder fluoride ook geen andere dubieuze chemicaliën bevat als parabenen, ftalaten of kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

 

Drie natuurlijke tandpasta’s

1. JuliBrite kauw-tandpasta

JuliBrite tandpasta is een nieuwe milieuvriendelijke manier om je tanden te poetsen. Het zijn tabletten, waarop je eerst even moet kauwen voordat je je tanden poetst met een natte tandenborstel.

Uiteraard doet deze tandpasta wat een tandpasta moet doen: je gebit goed reinigen. Dat doet het met een effectieve actieve zuurstofformule, die wordt gegenereerd door honing. Om het tandglazuur versterken is het lichaamseigen mineraal HAP (hydroxy-apatiet) toegevoegd. Xylitol maakt het tandglazuur gladder, maar stimuleert ook de speekselklieren voor extra natuurlijke bescherming.

JuliBrite kauw-tandpasta is niet alleen goed voor je gebit en mondgezondheid. De tabletvorm in een plastic-vrije verpakking is ook nog eens vriendelijker voor het milieu.

 

2. UK Organics tandpasta

De basis voor UK Organics tandpasta is kokosolie, waar natuurlijke mineralen aan zijn toegevoegd voor de bescherming tegen cariës (gaatjes). Kokosolie heeft een natuurlijke reinigende werking en remt de vorming van tandplak af. Deze natuurlijke tandpasta in verkrijgbaar in drie verschillende varianten: Peppermint voor een frisse adem, Charcoal met geactiveerde houtskool voor wittere tanden en Orange tegen een droge mond.

UK Organics bevat alleen natuurlijke, biologische ingrediënten en is verpakt in volledig recyclebare materialen.

 

3. Dr. Brite tandpasta

De tandpasta’s van Dr. Brite zitten weliswaar in een plastic tube, maar hun ingrediënten zijn zuiver en van biologische teelt. Het merk is oorspronkelijk ontwikkeld voor kinderen, maar vandaag de dag zijn er diverse varianten, waaronder twee speciale kindertandpasta’s.

De basis voor Dr. Brite tandpasta wordt gevormd door biologische kokosolie en geactiveerde koolstof, gewonnen uit de schil van de kokosnoot. Overigens is die koolstof pigment-loos, zodat deze tandpasta gewoon wit is. Beide ingrediënten remmen de vorming en hechting van tandplak af, wat cariës (gaatjes) voorkomt en je tanden witter houdt. Ondersteunende bestanddelen zijn aloë vera, ontzuurde vitamine C en natuurlijke smaakstoffen.

 

Koop jij vanaf nu ook tandpasta met natuurlijke ingrediënten?

JuliBrite, UK Organics en Dr. Brite zijn alle drie milde tandpasta’s met natuurlijke ingrediënten. Ze doen wat een tandpasta moet doen: tandplak van je gebit poetsen. Daarnaast beschermen ze je tandglazuur met natuurlijke mineralen als alternatief voor fluoride. Ze ondersteunen het natuurlijke evenwicht van de mondflora voor extra bescherming.

De genoemde tandpasta’s kun je online bestellen bij de Mondzorgzaak.nl.

 

Dit blogartikel is een samenwerking met de Mondzorgzaak.nl. Voor meer info lees mijn disclaimer.