Lactosevrij ijs bij de Albert Heijn bekijk de tips

Lactosevrij ijs en lactosevrije ijsjes vind je zeker bij de Albert Heijn

Ben jij een ijsliefhebber met een lactose intolerantie? Dan ben je vast wel eens op zoek naar een alternatief voor gewoon ijs, zodat je toch kunt genieten van een lekker koud dessert zonder dat je last krijgt van je buik. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer opties voor lactosevrij ijs. Hieronder vind je dan ook tips voor lactosevrij ijs en lactosevrije ijsjes bij de Albert Heijn!

 

Wat is een lactose intolerantie?

Om te beginnen is het handig om te weten wat lactose intolerantie precies is. Dit betekent dat je lichaam het enzym lactase niet aanmaakt of niet genoeg aanmaakt om lactose (een suiker die van nature voorkomt in melk) te kunnen verteren. Hierdoor kan het zijn dat je last krijgt van buikpijn, winderigheid, diarree of andere klachten na het eten van producten met lactose. Maar gelukkig zijn er lactosevrije alternatieven, waaronder lactosevrij ijs!

 

Waar is lactosevrij ijs van gemaakt?

Lactosevrij ijs kan worden gemaakt van melk waaraan lactase is toegevoegd. Hierdoor kan het zijn dat er nog een klein beetje lactose in het ijs zit. Als je 100% veilig lactosevrij ijs wilt eten, dan raad ik je aan om te kiezen voor vegan ijs. Vegan ijs wordt gemaakt zonder melk of andere zuivelproducten, maar met alternatieve ingrediënten zoals amandel-, kokos-, of sojamelk. Hierdoor bevat het geen lactose en kun je er zonder problemen van genieten. Lees wel altijd goed de verpakking om er zeker van te zijn dat het ijs geen lactose bevat.

Lactosevrij ijs en ijs dat gemaakt is van plantaardige ingrediënten kan echt heel lekker zijn, vind ik! De smaken variëren van vanille en chocolade tot aardbei en pistache, en er zijn zelfs sorbetvarianten die helemaal geen zuivel bevatten. Dus als je last hebt van lactose intolerantie, hoef je niet langer ijs te missen. Ga op zoek naar lactosevrij ijs en geniet zonder zorgen van een heerlijk koud dessert! Bekijk de ijssoorten hieronder die je bij de Albert Heijn kunt kopen! Let wel op: het assortiment kan veranderen, waardoor het lactosevrij ijs en de lactosevrije ijsjes die je hieronder ziet misschien niet altijd te koop is.

 

Tips voor het kopen van lactosevrij ijs en lactosevrije ijsjes bij de Albert Heijn:

Lactosevrij ijs albert heijn

 

Lactosevrije ijsjes albert heijn

 

Lactosevrij ijs bij de albert heijn

 

Lactosevrij ijs kopen bij de albert heijn

 

En hierbij nog meer tips voor lactosevrij ijs bij de Albert Heijn:

 

Vegan en lactosevrij ijs albert heijn

Lactosevrij en vegan ijs albert heijn

Vegan en lactosevrij ijs bij de albert heijn

 

Kortom…,

Met een lactose intolerantie hoef je echt niet te treuren dat je nooit meer ijs kunt eten. Je kunt gelukkig genoeg kiezen uit diverse soorten lactosevrij ijs en lactosevrije ijsjes, zo ook bij de Albert Heijn! Lees wel altijd de verpakking en de ingrediëntenlijst. Soms worden ineens de ingrediënten veranderd, waardoor het lactosevrije ijs ineens niet meer lactosevrij is.

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Lees voor meer info mijn disclaimer.