Veel mensen met een lactose intolerantie willen weten wat lactose is. Wil jij dit ook weten en tips over lactosevrij eten? Kijk op Blij Lactosevrij!

Wat is lactose nou precies? Een simpele uitleg…

Heb je een lactose intolerantie? Of denk je er last van te hebben, maar weet je het nog niet zeker? Dan is het handig om te weten wat lactose is! Op internet kun je veel lezen over wat lactose is, maar soms best wel medisch beschreven. Ik vind het fijner om op een simpele manier te begrijpen wat het is. Daarom hieronder in Jip en Janneketaal mijn uitleg over wat lactose is.

 

Lactose  = melksuiker

Lactose zit in melk. Het zit in melk van zoogdieren, zoals koeien, geiten, schapen en paarden. Maar ook in moedermelk die jij vroeger als baby bij je moeder dronk. Lactose is een soort van suiker dat van nature in melk zit. Lactose wordt daarom ook wel ‘melksuiker’ genoemd. En laat de melksuiker nou nèt de grootste boosdoener zijn, waardoor jij een lactose intolerantie hebt! Lees hier meer over in mijn blog Wat is lactose intolerantie.

 

Tip: zoek je goede lactasepillen? Bekijk dit lijstje met 15 veel verkochte lactasepillen!

 

Kun je geen melkproducten meer eten en drinken dan?

Kun je dan helemaal geen melkproducten meer eten en drinken als je een lactose intolerantie hebt? Dat zul je moeten testen. Iedereen reageert namelijk verschillend op melkbestanddelen. Leer daarom jouw eigen lichaam goed kennen door producten te testen. Er vallen inderdaad heel veel producten af, maar er blijft ook genoeg over om te eten en te drinken.

Gelukkig zijn er melkproducten zonder lactose verkrijgbaar, zoals Grana Padano kaas of oude Goudse kaas. Doordat dit oude kazen zijn, is de lactose door de rijping gedaald naar 0 gram. En er zijn producten op de markt waar, door een speciale bewerking, de hoeveelheid lactose is verlaagd tot bijna niets meer. Een voorbeeld zijn de producten van Minus L.

Probeer het eens uit. Wie weet kun je je lactosevrije dieet weer verrijken met wat kazen en lactosevrije melk. Heb jij nog handige weetjes over lactose? Zet het in een reactie onderaan deze blog!

 

Bewaar deze pin voor later:

Wat is lactose nou precies, een simpele uitleg

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking!