10 tips voor lactosevrije vitaminen en mineralen voor een betere weerstand

Houd je jouw weerstand met een lactose intolerantie goed op peil?

Als je dit blogartikel leest, dan is de kans groot dat je – net als ik – lactose intolerant bent. Het kan ook zijn dat je nog aan het onderzoeken bent of je niet tegen zuivel kunt. Hoe dan ook, als je een lactose intolerantie hebt, dan betekent dit dat je geen lactose kunt verdragen. Lactose is een suiker in melk en zuivelproducten. Maar wist je dat lactose intolerantie ook kan leiden tot vitamine- en mineralentekorten en een verzwakte weerstand?

In dit blogartikel wil ik je graag vertellen waarom het belangrijk is om met een lactose intolerantie je weerstand op peil te houden en hoe je dat kunt doen, zelfs als je geen zuivelproducten eet. Onderaan het blogartikel geef ik je 10 tips voor lactosevrije vitaminen en mineralen van VitaminFit voor een betere weerstand. Deze supplementen bevatten geen toevoegingen en zijn daarom ideaal voor als je een lactose intolerantie hebt.

 

Maar eerst, wat is een lactose intolerantie?

Lactose intolerantie is een aandoening waarbij het lichaam de lactose – een suiker dat in melk en zuivelproducten voorkomt – niet goed kan afbreken en verteren. Dit komt doordat het lichaam te weinig lactase produceert. Lactase is het enzym dat lactose afbreekt.

Wanneer lactose onverteerd blijft, kan het in de dikke darm terechtkomen, waar het wordt gefermenteerd door bacteriën die daar aanwezig zijn. Dit fermenteren kan leiden tot symptomen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en soms misselijkheid en overgeven. Het vermijden van zuivelproducten en/of het gebruik van lactasepillen kan helpen bij het verminderen van deze symptomen.

 

Waarom is een goede weerstand belangrijk?

Je weerstand, ook wel immuunsysteem genoemd, is je natuurlijke verdediging tegen ziektes en infecties. Als je weerstand sterk is, ben je minder vatbaar voor verkoudheid, griep en andere vervelende kwaaltjes. Ook helpt een goede weerstand om sneller te herstellen van ziektes en om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen.

Kortom, het is belangrijk om je weerstand te koesteren en te verbeteren waar mogelijk. Met een lactose intolerantie kunnen er helaas tekorten ontstaan aan vitaminen en mineralen. Symptomen van lactose intolerantie, zoals diarree en vermoeidheid, kunnen een extra aanslag plegen op je weerstand. Daarom is het belangrijk om met een lactose intolerantie extra goed te zorgen voor je weerstand.

 

Tips om je weerstand te boosten

Nu je weet waarom een goede weerstand bij een lactose intolerantie zo belangrijk is, wil je vast graag weten hoe je deze kunt verbeteren. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je weerstand een boost te geven, ook als je geen zuivelproducten eet. Hier zijn een paar tips:

  1. Eet gezond en gevarieerd: zorg ervoor dat je voldoende groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten en noten eet. Deze voedingsmiddelen bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, eiwitten en vezels die je weerstand ondersteunen.
  2. Blijf in beweging: regelmatige lichaamsbeweging versterkt niet alleen je spieren en botten, maar ook je weerstand en je mentale gezondheid. Probeer dagelijks minstens 30 minuten te bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen.
  3. Slaap voldoende: je lichaam heeft slaap nodig om te herstellen en gezond te blijven. Zorg ervoor dat je minstens 7-8 uur slaap per nacht krijgt om je weerstand te versterken.
  4. Vermijd stress: langdurige stress kan je weerstand verzwakken. Probeer stress te verminderen door bijvoorbeeld te mediteren, yoga te doen of een ontspannende hobby te beoefenen.

 

Vitamine- en mineralentekorten bij een lactose intolerantie

Als je lactose intolerant bent, kan het moeilijk zijn om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit komt doordat zuivelproducten vaak belangrijke bronnen zijn van bepaalde voedingsstoffen. Enkele vitamine- en mineralentekorten die kunnen ontstaan als je een lactose intolerantie hebt, zijn:

 

Calcium tekort:

Als je lactose intolerant bent en zuivelproducten vermijdt, kan het moeilijk zijn om voldoende calcium binnen te krijgen, omdat zuivelproducten een belangrijke bron van calcium zijn.

Calcium is nodig voor de opbouw en het behoud van sterke botten en tanden. Zonder voldoende calcium in je dieet kan het risico op botontkalking (osteoporose) toenemen en kunnen botten brozer en zwakker worden. Daarom is het belangrijk om een calciumtekort te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je voldoende calcium binnenkrijgt uit andere bronnen als je zuivelproducten vermijdt vanwege lactose intolerantie.

 

Tekort aan Vitamine B12:

Lactose intolerantie kan leiden tot een tekort aan vitamine B12, aangezien zuivelproducten ook een belangrijke bron zijn van deze vitamine. Vitamine B12 is nodig voor een gezond zenuwstelsel en een goede werking van rode bloedcellen. Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en neurologische problemen.

 

Tekort aan Vitamine A:

Vitamine A is belangrijk voor een goede werking van het immuunsysteem, een gezonde huid en goed zicht. Zuivelproducten bevatten vitamine A. Een tekort kan leiden tot nachtblindheid en een verzwakt immuunsysteem.

 

Tekort aan Vitamine K:

Vitamine K is belangrijk voor een gezonde bloedstolling en een gezond skelet. Zuivelproducten zijn een bron van vitamine K2. Een tekort kan leiden tot bloedingen en een verhoogd risico op botbreuken.

 

Magnesium tekort:

Magnesium is nodig voor een gezond zenuwstelsel, sterke botten en spieren en een goede werking van het hart. Zuivelproducten zijn een belangrijke bron van magnesium. Een tekort kan leiden tot spierkrampen, vermoeidheid en hartritmestoornissen.

 

Ook voldoende Vitamine D is belangrijk bij een lactose intolerantie

Veel mensen blijken vaak een Vitamine D tekort te hebben. Dat kan dus ook bij jou zijn. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium in het lichaam en het behoud van sterke botten en tanden. Zonder voldoende vitamine D kan calcium niet goed door het lichaam worden opgenomen, waardoor het niet kan worden gebruikt voor de opbouw en het onderhoud van botten en tanden.

Wanneer je lichaam niet genoeg calcium binnenkrijgt, kan het calcium uit de botten halen om het te gebruiken voor andere essentiële lichaamsfuncties. Dit kan leiden tot botverlies en een verhoogd risico op osteoporose en botbreuken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt om calcium goed te kunnen opnemen en te gebruiken.

 

10 tips voor lactosevrije vitaminen en mineralen voor een betere weerstand

Heb je met je lactose intolerantie het gevoel dat je tekorten hebt aan vitaminen en mineralen? Of wil je dit voorkomen? Dan kunnen voedingssupplementen een aanvulling zijn op je dagelijkse voeding. Een (huis)arts, diëtist of orthomoleculair therapeut kan je hierin eventueel adviseren.

Ik ben zelf een fan van de voedingssupplementen van VitaminFit. Het zijn voedingssupplementen van zeer goede kwaliteit en heel belangrijk: ze zijn 100% natuurlijk, 100% plantaardig en daardoor dus ook 100% lactosevrij! Dat is dus handig met een lactose intolerantie. Om je weerstand met een lactose intolerantie op peil te houden, geef ik hieronder 10 voedingssupplementen van VitaminFit die een aanrader zijn:

 

#1. VitaminFit Multivitamine Complex in druppelvorm 30 ML

VitaminFit Multivitamine Complex bestaat uit 100% natuurlijke vitamines en mineralen uit plantenextracten. Het is in druppelvorm en zonder toevoegingen. Het kan het hele jaar door worden gebruikt. Lactosevrij, glutenvrij, vegan en zonder toegevoegde suikers en zonder andere toevoegingen.

VitaminFit Multivitamine complex 30 ML

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#2. VitaminFit Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

Deze VitaminFit Natuurlijke vitamine C druppels zorgen voor een goede boost van je weerstand! Krachtige antioxidant die jouw lichaam ondersteunt om gezond te blijven. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen, vegan, lactosevrij, glutenvrij en suikervrij.

VitaminFit Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#3. VitaminFit Vegan Multivitamine + D3 Druppels 50 ML

Deze VitaminFit Vegan Multivitamine + D3 Druppels is een mix van natuurlijke plantenextracten en organisch gebonden vitamines en mineralen. Draagt bij aan een goede weerstand, houdt je energieniveau op peil en ondersteunt je immuunsysteem. Vegan, 100% natuurlijke ingrediënten, lactosevrij, suikervrij, glutenvrij en zonder overige toevoegingen.

VitaminFit Vegan Multivitamine + D3 Druppels 50 ml

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#4. VitaminFit Vitamine B12-10 ug Druppels

Deze VitaminFit Vitamine B12-10 ug Druppels zijn belangrijk voor als je weinig tot geen dierlijke voeding eet en drinkt, zoals zuivel. Het helpt met de aanmaak van rode bloedcellen, helpt bij vermoeidheid en ondersteunt o.a. je geheugen en zenuwstelsel. Lactosevrij, 100% natuurlijke ingrediënten, suikervrij, glutenvrij, vegan en zonder toevoegingen.

VitaminFit Vitamine B12 10 ug Druppels

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#5. VitaminFit Grapefruitpit olie druppels

Deze VitaminFit Grapefruitpit olie druppels dragen goed bij aan het op peil houden van je weerstand. Het bevat Grapefruitpit olie extract en Limoenpitolie. 100% natuurlijke ingrediënten, vegan, lactosevrij, glutenvrij, suikervrij en zonder andere toevoegingen.

VitaminFit Grapefruitpit olie druppels

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#6. VitaminFit Calcium + vitamine D3

Deze VitaminFit Calcium + vitamine D3 capsules zijn een goede aanvulling om de calciumbehoefte op peil te houden en dat is belangrijk bij een lactose intolerantie. Vitamine D3 ondersteunt de calciumopname. Voor het behoud van sterke botten en goed voor je skelet. Vegan, lactosevrij, glutenvrij, 100% natuurlijk, suikervrij en geen toevoegingen.

VitaminFit Calcium en vitamine D3

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#7. VitaminFit Echinacea druppels

VitaminFit Echinacea druppels ondersteunen je natuurlijke afweersysteem en immuunsysteem. Het werkt ook verzachtend op je luchtwegen bij bijvoorbeeld verkoudheid. Vegan, lactosevrij, glutenvrij, 100% natuurlijk, suikervrij en geen toevoegingen.

VitaminFit Echinacea druppels

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#8. VitaminFit Natuurlijke Kurkuma capsules

Deze VitaminFit Natuurlijke Kurkuma capsules ondersteunen je afweersysteem. Het is een sterke antioxidant die je cellen beschermt tegen o.a. invloeden van buiten af. Goed voor je spijsvertering, gewrichten, hart- en bloedvaten. Lactosevrij, vegan, 100% natuurlijke ingrediënten, suikervrij, glutenvrij en geen toevoegingen.

VitaminFit kurkuma capsules

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#9. VitaminFit Vegan Omega 3 Druppels

De visvrije VitaminFit Vegan Omega 3 Druppels zijn rijk aan ALA, EPA en DHA onverzadigde vetzuren. EPA en DHA is goed voor je hart, hersenen en ogen. ALA Alfa-linoleenzuur is goed voor de cholesterolgehalten in je bloed. Vegan, lactosevrij, glutenvrij, 100% natuurlijke ingrediënten, suikervrij en zonder toevoegingen.

VitaminFit Vegan Omega 3 Druppels

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#10. VitaminFit Vitamine D3 + K2 druppels

Deze Vitamine D3 + K2 (MK-7) druppels zijn de best opneembare vorm. Vitamine D3 + Vitamine K2 zorgen ervoor dat je calcium beter opneemt. Ook dragen zij bij aan het behoud van sterke botten, botaanmaak en de normale bloedstolling. Lactosevrij, vegan, glutenvrij, suikervrij, 100% natuurlijke ingrediënten en geen toevoegingen.

VitaminFit Vitamine D3 en K2 druppels

BEKIJK HET HIER >>

 

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.