Zit er lactose in eieren

Hierbij het geruststellende antwoord of er lactose in eieren zit…

Nee, er zit geen lactose in eieren! Af en toe kom ik deze vraag tegen en ik was zelf eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar het antwoord. Ik ben er weliswaar altijd vanuit gegaan dat er in een ei geen lactose zit, maar als je de vraag dan regelmatig tegenkomt, dan begin je wel te twijfelen. Gelukkig zit er geen lactose in eieren en kun je eieren eten met je lactose intolerantie! Kies dan wel het liefst voor biologische eieren, waarmee je de kippen meteen ook een beter leven geeft.

 

Wat zit er dan wel in eieren?

Eieren bevatten veel eiwitten (proteïne)! Daarnaast bevatten eieren ook een aantal belangrijke mineralen. Je vindt bijvoorbeeld jodium, seleen en fosfor in eieren. En eieren hebben ook vitamines in zich, zoals Vitamine B4, Vitamine B2, Vitamine B5, Vitamine B12 en Vitamine D.

 

10 redenen waarom (biologische) eieren goed zijn in je lactosevrije dieet

 1. Eieren zitten boordevol mineralen en vitaminen (A, B, C, D, E, K)
 2. Eieren dragen bij aan een goede cholesterol
 3. De omega 3 vetzuren die in eieren zitten, zijn goed voor je hart en eieren bevatten ook belangrijke aminozuren
 4. Eieren zijn goed voor je hersenen, je ogen, je hart, je haar en nagels
 5. De Vitamine A en D die in eieren zit bevorderen je immuunsysteem
 6. Eieren zijn goed voor je geheugen!
 7. Met eieren kun je ook makkelijker afvallen, omdat eieren weinig koolhydraten bevatten. Ook zit je er snel vol van!
 8. Met eieren kun je veel variëren in je voeding! Denk bijvoorbeeld aan een gekookt ei, roerei, gebakken ei en gepocheerd ei. Maar eieren kun je ook goed gebruiken in je lactosevrije gerechten en lactosevrije recepten. Bijvoorbeeld in lactosevrije eierkoeken, lactosevrije taarten en gebak, lactosevrije hartige tussendoortjes en als ingrediënt voor je ontbijt, lunch en diner.
 9. Eieren zijn in verhouding een goedkope vleesvervanger voor in je lactosevrije dieet.
 10. Door biologische vrije uitloop-eieren te eten (in plaats van legbatterij-eieren) draag je een steentje bij aan een betere levenskwaliteit van kippen!

 

Eiwitrijk eten met een lactose intolerantie of glutenallergie, hoe doe je dat?

Als je een lactose intolerantie hebt of glutenallergie hebt, dan is het belangrijk om aan al je voedingsstoffen te komen. Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn eieren heel goed om toe te voegen aan je lactosevrije en/of glutenvrije dieet. De vele vitamines, aminozuren en vetzuren zorgen ervoor dat je gezond blijft. Soms is het best wel even zoeken naar goede recepten, vind ik. Maar ik vind de recepten uit het FitChef Turbo Kookboek echt super handig!

 

Zoek je lactasepillen? Lees óók: de 15 meest gewilde lactasepillen!

 

FitChef Turbo Kookboek: binnen 15 minuten je eiwitrijke gerecht op tafel!

Het FitChef Turbo Kookboek vind ik echt een aanrader als je meer eiwitten wilt eten om gezond te eten en op gewicht te blijven. Dit hardcover boek bestaat uit 248 pagina’s boordevol eiwitrijke recepten (ontbijt, lunch, diner) en met vele gezondheidstips en weetjes. En het boek is een groot succes: er zijn al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.

 

Blijf goed op gewicht met de gerechten uit het FitChef Kookboek!

Dit vind ik echt de 5 grootste voordelen van het boek:

 1. Alle gerechten zijn eiwitrijk en je valt er ook van af of blijft gezond op gewicht
 2. Je krijgt handige voorbeeld weekmenu’s (dan hoef je niet na te denken wat je elke dag moet koken :-))
 3. Binnen 15 minuten heb je je gezonde gerecht op tafel! Super fijn!
 4. De ingrediënten zijn gewoon te koop bij elke supermarkt
 5. En héél belangrijk: de melk en gluten die in de gerechten worden gebruikt kun je heel eenvoudig zelf vervangen door melkvervangers of glutenvervangers!

 

Fitchef turbo boek

 

Hopelijk heb ik je gerustgesteld dat je gerust eieren kunt eten met een lactosevrij dieet. Sterker nog, eieren en eiwitten zijn juist goed om te eten als je een lactose intolerantie of glutenallergie hebt! Voeg dat dus toe aan je dagelijkse eten en blijf gezond. Heb jij nog tips? Deel het gerust hieronder.

Volg Blij Lactosevrij óók op Facebook!

En vergeet niet,

Dank je wel voor de inspiratie, aHealthylife.nl.