Lactosevrije eierkoeken en melkvrije glutenvrije eierkoeken met rozijnen en citroen

Deze lactosevrije eierkoeken zijn zó snel gemaakt! Echt super!

Eierkoeken zijn eigenlijk best wel grappige koeken, vind ik. Het zit een beetje tussen een koekje en een zoet broodje in. Deze lactosevrije eierkoeken zijn helemaal melkvrij en glutenvrij en gezoet met honing!

 

De citroen en rozijnen geven er een extra lekker tintje aan. Het is heel makkelijk te maken en binnen 30 minuten zijn ze klaar! Lekker als tussendoortje voor thuis, maar zeker ook een handig tussendoortje voor als je onderweg bent. Je kunt grote eierkoeken maken, maar ook bijvoorbeeld de helft kleiner, zodat je ze makkelijk mee kunt nemen in je handtas, schooltas of sporttas. Veel plezier met dit recept!

 

Wat heb je nodig voor deze lactosevrije eierkoeken:

  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels honing
  • Rasp van een halve citroen
  • Handje rozijnen
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Materialen:

  • Mixer
  • Weegschaal
  • Kom
  • Lepel
  • Bakpapier

 

Recept lactosevrije melkvrije glutenvrije eierkoeken

 

Zo maak je de lactosevrije eierkoeken met citroen en rozijnen:

Lactosevrije eierkoeken

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix alle ingrediënten in 1 keer goed door elkaar.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg naar keuze 10-15 hoopjes beslag op de bakplaat en druk het plat.
  3. Bak de lactosevrije eierkoeken in het midden van de oven 10-12 minuten tot ze een lichtbruine kleur hebben. Check regelmatig of het bakken niet te snel gaat. Als het te snel bruin wordt, bedek dan de eierkoeken tijdens het bakken ongeveer 5 minuten met een stuk aluminiumfolie.

 

Tip: Je kunt ze prima een paar dagen afgedekt bewaren in de koelkast!

melkvrije eierkoeken

 

Hoe vind jij ze smaken? Je kunt ook nog variëren met het recept. Voeg aan de lactosevrije eierkoeken bijvoorbeeld sinaasappelrasp toe in plaats van citroenrasp. Of vervang de rozijnen voor kleine stukjes pure chocolade. Je kunt ook de rozijnen vervangen door in kleine stukjes gesneden abrikoos. Kortom, veel variaties zijn mogelijk. Heb jij nog tips voor andere of extra ingrediënten? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jose
jose
5 jaren geleden

Ze zitten in de oven. ruikt goed. ik heb alleen maar 7 hoopjes deeg kunnen maken het was wat nattig daarokm klein beetje extra amadelmeel gebuikt.
wijnsteenbak poeder gebruikt, hoop dat ze lukken. duimen. voor het kerst eten morgen op de peuterspeelzaal van ons dochtertje.

Muriel
Muriel
5 jaren geleden
Antwoord aan  jose

Wat leuk! Ik hoop dat het lekker smaakt! Groetjes, Muriel (van Blij Lactosevrij)

Aria
Aria
6 jaren geleden

Ik heb ook hazelnootallergie waaronder ook amandelen vallen. Is er ook een alternatief voor amandelmeel?

Cindy
Cindy
6 jaren geleden

Kun je de amandelmeel ook vervangen voor een andere meel ivm notenallergie?

Aria
Aria
6 jaren geleden
Antwoord aan  Cindy

Sorry. Ik zag de vraag Cindy te laat. Ik heb al antwoord op mijn vraag