simply v kruidenspread lactosevrij vegan glutenvrij

Een volledige VEGAN kruidenspread die heerlijk smaakt!

Sinds ik weet dat ik een lactose intolerantie heb, mis ik af en toe best wel een lekkere kruidenspread of een smeuïge roomkaas. Bijvoorbeeld, voor op brood of op een toastje of als ingrediënt in gerechten zoals soepen en sauzen. Maar onlangs werd ik benaderd of ik de kruidenspread van Simply V wilde uitproberen. Nou, dat werd een groot succes, kan ik je zeggen! Ik ben er heel enthousiast over. Ben je benieuwd of deze kruidenspread ook iets voor jou is? Lees dan hieronder gauw verder!

 

De smaak is heerlijk en het is makkelijk smeerbaar

Vaak moet ik even wennen als ik plantaardige alternatieven nuttig in plaats van producten met koemelk. Sommige producten met sojamelk of amandelmelk of rijstemelk vind ik niet altijd lekker smaken. Dus ik was benieuwd hoe de Simply V kruidenspread zou smaken, want het bestaat voor 85% uit amandelpasta. Maar, ik moet toegeven, de smaak is heerlijk. De amandelpasta gaat goed samen met de kruiden die erin zitten en de amandelsmaak is dus niet overheersend.

Ik vind het zelfs wel wat lijken op Boursin (daar was ik altijd dol op!). Het is romig en smeuïg. Ook is de kruidenspread goed smeerbaar op je boterham, cracker of toastje. En heel handig: deze kruidenspread kun je ook goed gebruiken als vervanger van room in diverse warme en koude gerechten.

 

simply v kuidenspread waar te koop

 

Wat zit in de Simply V kruidenspread?

De Simply V kruidenspread is eivrij, glutenvrij, lactosevrij, pindavrij, sojavrij en past binnen een veganistische en vegetarische lifestyle. Én het bevat geen palmolie!

Dit zijn de ingrediënten: amandelpasta (85%) (water, amandelen), kokosolie, kruiden, specerijen, zout, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel, voedingszuur: citroenzuur.

Als allergie-informatie staat er op de verpakking:

  • Dit product bevat amandelen.
  • Kan sporen van andere noten bevatten.

De verpakking is vrolijk door de vrolijke kleuren en leuke vogeltjes die erop staan, zowel op de deksel als op de folie binnenin. De inhoud van een verpakking is 150 gram en de voedingswaarde per 100 gram is:

Energie 943 kJ / 229 kcal, eiwit 4,5g, koolhydraten 1,5g, vet 22,2g, zout 0,8g.

Prijs: de Simply V kruidenspread koop je voor ongeveer € 3,29 per kuipje.

 

simply v kruidenkaas vegan lactosevrij

 

Twee kleine minpuntjes:

  1. Ik moest best wel even zoeken waar de Simply V kruidenspread te koop is. Maar na enig speurwerk zag ik dat de meeste filialen van Coop, JUMBO en Plus Supermarkt de spread verkopen. Ook kun je bij bepaalde webshops de spread kopen, zoals Veggiedeli. Dus als je eenmaal een adresje hebt gevonden, dan heb je het snel in huis.

 

  1. Jammer dat op de verpakking niet staat vermeld wélke kruiden en specerijen erin zitten. Er staat alleen vermeld: kruiden, specerijen. Ik heb dit liever helemaal uitgeschreven, aangezien ik ook gevoelig kan zijn voor bepaalde kruiden en specerijen. Dat hoor ik ook regelmatig van anderen die een lactose intolerantie hebben. Gelukkig heb ik er geen last van gekregen, dus blijkbaar kan ik tegen de kruiden en specerijen die erin zitten. Ben jij, naast je lactose intolerantie, ook gevoelig voor bepaalde kruiden en specerijen? Dan is mijn advies: probeer eerst een klein beetje en kijk dan hoe je lichaam erop reageert!

 

Nóg meer producten van Simply V

Bevalt Simply V kruidenspread jou goed? Dan is er goed nieuws! Simply V heeft nóg meer plantaardige producten in hun assortiment, zoals Simply V geraspte kaas, Simply V plakken kaas (diverse smaken) en de Simply V roomkaas (naast de kruidenspread is er nog een aantal smaken).

 

Volg jij Blij Lactosevrij al op Facebook?

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde winkels/producenten/importeurs zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en test het product eerst goed bij jezelf!

 

Dit is een betaalde blogbericht, voor meer info zie mijn disclaimer.