Heb jij de smaak van Lima Rice Drink Coco al geproefd? Ik vind ‘m geweldig!

0
3500

Per toeval heb ik Lima Rice Drink Coco ontdekt bij Ekomarkt en daar ben ik nog steeds heel blij mee!

Dit vind ik écht een aanrader en wil ik graag met je delen: Lima Rice Drink Coco. Dit is onder de plantaardige melkvervangers absoluut mijn nummer één! Hiermee maak ik mijn dagelijkse lactosevrije latte macchiato en bij mijn lunch neem ik vaak hiervan een beker melk. Wat maakt het dan zo uniek en lekker? Dat vertel ik je hieronder…

 

Romig van smaak en tóch vetarm

Kokosmelk vind ik een heerlijke plantaardige melk, maar de smaak hoeft van mij ook weer niet too much te zijn. Toen ik de Lima Rice Drink Coco voor het eerst dronk, viel mij meteen de subtiele smaak van kokos op. En tegelijkertijd is de smaak van rijst ook heel subtiel verwerkt. Het heeft een iets zoete smaak, dus mijn lactosevrije latte macchiato hoef ik niet extra zoet te maken. Dat is het al van zichzelf. Het heeft een romige smaak, terwijl het vetarm is. Naast mijn latte macchiato gebruik ik het ook als ingrediënt in gerechten, zoals curry, ragout, lactosevrije chocolademelk en in toetjes.

 

Wat zijn de ingrediënten en de voedingswaarden?

De ingrediënten zijn: héél weinig! Er zit in: water, rijst* 14%, kokosmelk* 6%, zeezout, natuurlijk aroma*. En daardoor is het lactosevrij, zuivelvrij, glutenvrij, vetarm en zonder toegevoegde suikers! De suikers die erin zitten zijn natuurlijke suikers die zijn ontstaan door de fermentatie van rijst. Hieronder zie je de voedingswaarden:

 

Lima Rice Drink Coco voedingswaarden

*van biologische teelt

 

 

Waar te koop?

Helaas heb ik deze variant nog niet kunnen ontdekken in de supermarkt. Wel is het sowieso te koop bij Ekomarkt, Natuurwinkel en Odin en veel reformhuizen. Hier kun je zien bij welke winkels je Lima Rice Drink Coco kunt kopen.

 

Wil je meer informatie?

Kijk dan op de website van Lima Drinks. Hier heb ik een directe link naar de Lima Rice Drink Coco. Dit merk heeft ook nog andere producten. Dus het is zeker een aanrader om hun website te bezoeken.

 

Heb jij nog tips? Laat het gerust weten in een reactie hieronder. En vergeet niet,

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking!

Bedankt voor de inspiratie, Limafood!