Mijn dagelijkse éxtra genietmomentje: melkvrije latte macchiato!

0
4059
lactosevrije en melkvrije latte macchiato

Droom even weg op een tropisch strand…

Als grote liefhebber van latte macchiato ben ik op zoek gegaan naar een heerlijk alternatief voor latte macchiato: de lactosevrije en melkvrije latte macchiato à la Muriel. Na wat mixen, uitproberen, proeven en verbeteren, heb ik het voor mij ultieme recept gevonden…

Bij iedere slok waan ik mij even op een tropisch strand met palmbomen en hangmat. Dit recept deel ik daarom graag met je, want wie weet krijg jij dan ook dat tropische strandgevoel…

 

Ingrediënten voor een grote mok koffie:

  • 200 ml kokos-rijstdrink (bijvoorbeeld, Lima, Coconut Dream, Zonnatura, Provamel)
  • 50 ml room van Alpro Soja Op Te Kloppen
  • 1 kopje koffie
  • Snufje cacaopoeder

lactosevrije kokos rijstmelk

Bereiding:

Doe 200 ml kokos-rijstdrink in een grote mok. Verwarm het anderhalve minuut (of iets korter) in de magnetron. Doe de 50 ml Alpro Soja Op Te Kloppen in een schaal en klop het met een mixer of melk opschuimer 1-2 minuten op. Zet de mok met de verwarmde kokos-rijstdrink in bijvoorbeeld het Senseo-apparaat en zet 1 kopje koffie. Je ziet nu een laag melk en daarbovenop de laag met koffie. Giet tenslotte de room als een topping eroverheen. Maak het extra feestelijk met een beetje cacaopoeder eroverheen.

 

Variaties:

  • Probeer ook eens andere plantaardige melk, zoals sojamelk of amandelmelk
  • Als topping kun je ook kiezen voor de minder zoete Alpro Kokosnoot Cuisine. Verwarm 50 ml dan eerst even 20 seconden in de magnetron en klop het daarna 1 minuut op met een mixer of een melk opschuimer.
  • Wil je het iets zoeter hebben? Doe dan een beetje honing of kokossuiker in je latte macchiato.

lactosevrije room

En vergeet niet,

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking!