lactosevrije bananenbrood

Een waanzinnig leuk recept van dit gezonde lactosevrije bananenbrood!

Smeuïge lactosevrije bananenbrood! Eerlijk gezegd had ik bananenbrood nog nooit gemaakt. Maar omdat ik niet alleen lactosevrij eet, maar ook steeds vaker caloriearm, heb ik het onderstaande lactosevrije bananenbrood deze week gemaakt. Het is namelijk bereid met caloriearme kokosmeel! Ik vind ‘m heerlijk!

 

Het leuke is dat je best veel kunt variëren met dit brood. Voeg er bijvoorbeeld verse bosbessen, cacao nibs  of de rasp van een sinaasappelschil toe. Of verrijk het lactosevrije bananenbrood met hazelnoten, rozijnen, kokosrasp of amandelen. Veel plezier met het maken én eten van dit melkvrije, glutenvrije en lactosevrije bananenbrood.

 

Wat heb je nodig voor dit lactosevrije bananenbrood:

  • 6 eieren
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 3 grote hele rijpe bananen
  • 70 gram kokosmeel
  • 40 gram lijnzaad
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel ahornsiroop (of iets meer naar keuze)
  • 2 theelepels vanille-extract

Variaties:

Voeg bijvoorbeeld verse bosbessen, cacao nibs, de rasp van een sinaasappelschil, hazelnoten, rozijnen, kokosrasp of amandelen toe.

 

Materialen:

  • Kom
  • Kom in warm water
  • Weegschaal
  • Mixer of keukenmachine
  • Cakevorm

 

Recept lactosevrije bananenbrood, lactosevrij, glutenvrij

 

Zo maak je je lactosevrije bananenbrood:

bananenbrood lactosevrij glutenvrij suikervrij

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe in een kom de geprakte bananen, lijnzaad, bakpoeder, eieren, snufje zout, ahornsiroop, kaneel en vanille-extract en mix alles tot een glad beslag.
  2. Smelt de kokosolie au bain-marie en voeg het toe aan het beslag. Voeg daarna het kokosmeel toe. Mix alles tot een dik en glad beslag. Schep op het laatst nog de variaties door het beslag, zoals de bosbessen of hazelnoten.
  3. Doe het beslag in de ingevette cakevorm en bak het lactosevrije bananenbrood 50 minuten in de oven. Wordt de bovenkant te snel bruin, dek het dan af met aluminiumfolie.

 

Bewaartip! Bewaar het bananenbrood maximaal 4 dagen in de koelkast!

recept lactosevrije bananenbrood

Hoe vind jij dit glutenvrije en lactosevrije bananenbrood smaken? Dit bananenbrood kun je makkelijk meenemen voor onderweg. En het is ook een heerlijk gezond tussendoortje voor thuis. Heb je nog tips voor andere of extra ingrediënten? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ans Reijven
Ans Reijven
5 jaren geleden

Kan ik het kokosmeel door iets vervangen ?