Lactosevrije bbq recepten

4 ideeën voor lactosevrije BBQ recepten

Het zomerse weer is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de barbecue aan te steken! Maar voor mensen met lactose-intolerantie kan dit ook een tijd van uitdagingen zijn, vooral als het gaat om het vinden van lactosevrije recepten die nog steeds smaakvol en vullend zijn. Gelukkig hoeft een lactose-intolerantie geen afbreuk te doen aan het genot van heerlijke barbecue gerechten. In dit artikel delen we enkele fantastische lactosevrije BBQ-recepten en geven we tips over hoe je populaire BBQ-gerechten lactosevrij kunt maken.

 

Hamburgers met lactosevrije saus

Hamburgers zijn een zomerse favoriet en het goede nieuws is dat het gemakkelijk lactosevrij gemaakt kan worden. Je hoeft alleen te letten op de saus. Veel BBQ-sauzen zijn al lactosevrij, maar het is altijd belangrijk om de etiketten te controleren, omdat sommige merken melkproducten kunnen bevatten. Nog beter én lekkerder is om je eigen sauzen te maken. Bijvoorbeeld deze saus van BBQ Nerds.

 

Gepofte Aardappelen

Gepofte aardappelen zijn een BBQ-klassieker, maar ze worden vaak geserveerd met boter en zure room, die beide lactose bevatten. Voor een lactosevrije versie kan je ze serveren met olijfolie, knoflook en kruiden, of natuurlijk met een lactosevrije zure room.

 

BBQ Groentespiesjes

Groentespiesjes zijn een heerlijk en gezond lactosevrij alternatief voor BBQ-gerechten. Je kunt een verscheidenheid aan groenten gebruiken, zoals paprika’s, uien, champignons, courgette en cherrytomaatjes. Marineer de groenten in een mengsel van olijfolie, knoflook, citroensap en kruiden voordat je ze op de barbecue grilt voor extra smaak.

 

Lactosevrije Coleslaw

Coleslaw is een andere BBQ-favoriet die meestal mayonaise bevat, een product dat lactose kan bevatten. Voor een lactosevrije versie, maak je eigen dressing met olijfolie, azijn, mosterd, suiker en kruiden. Of je let natuurlijk heel goed op dat de mayonaise geen lactose bevat.

Barbecueën hoeft geen enkele uitdaging te zijn met lactose-intolerantie. Met een beetje voorbereiding en creativiteit kunt je net zo lekker als iedereen genieten van alle heerlijke smaken van de zomer.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.