Genius meerzadenbrood is glutenvrij en melkvrij! Écht geniaal!

0
3501
genius meerzadenbrood glutenvrij melkvrij lactosevrij

Genius meerzadenbrood is lekker smeuïg van smaak!

Ik kende het nog niet: Genius meerzadenbrood dat helemaal glutenvrij en melkvrij is! Ik dacht dat zo’n brood best wel droog zou zijn en niet lekker smaakt. Maar dat is helemaal niet waar! Tot mijn grote verrassing voelt dit brood vers aan, is lekker van smaak en is zonder kunstmatige toevoegingen. Dus ik heb het een paar dagen gegeten en ben van plan om dit zéker vaker te kopen.

 

Hoe smaakt het?

Het heeft een lekkere bite, knapperig en smeuïg en het proeft een beetje zoet. De maanzaad, lijnzaad en zonnebloempitten die erin zitten geven het brood een lekkere structuur. Het is brood waar je prima zoet en hartig beleg op kunt doen, ook al is de smaak iets zoet.

 

Wat zit er in het Genius Meerzadenbrood

Als ‘etiketten-freak’ wilde ik meteen weten wat er aan ingrediënten in zit. Er staat dat het glutenvrij en melkvrij is, dus die ingrediënten zijn eruit gelaten, maar wat zat er dan wél in? Dit zijn de ingrediënten: water, tapiocazetmeel, rijstmeel, gemengde zaden (11%): zonnebloempitten, lijnzaad, gierstzaad, maanzaad; aardappelzetmeel, plantaardige olie: lijnzaadolie, zonnebloemolie; maiszetmeel, gist, psylliumvezelpoeder, bevochtigingsmiddel: plantaardige glycerol; poedersuiker, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; gedroogd eiwit, jodiumhoudend zout: zout, kaliumjodaat, maismeel, gefermenteerd maiszetmeel, rijstzetmeel.

 

Wat zijn zoals de calorieën?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de voedingswaarden van Genius Meerzadenbrood. Hieronder vind je een overzicht en het is natuurlijk aan jou om te bepalen of je hier blij van wordt of niet.

Ingredienten genius meerzadenbrood

 

Waar te koop?

Genius Meerzadenbrood kun je kopen bij in de webwinkel van Glutenvrijemarkt.com. Het merk heeft nog meer producten in haar assortiment en dit kun je bekijken op de website van Genius Glutenfree.

 

Wie weet heb ik je met dit artikel op ideeën gebracht. Natuurlijk kun je ook zelf je brood maken, zoals in dit recept brood zonder melk! En vergeet niet,

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en test het product altijd bij jezelf!