5 handige tips voor onderweg voor als je een lactose intolerantie hebt

5 handige dingen om onderweg mee te nemen als je lactose intolerant bent

Als ik een dagje in de auto zit, omdat ik bijvoorbeeld afspraken heb, dan neem ik eigenlijk altijd 5 dingen mee. Dit neem ik ook mee als ik langer op reis ga. Het is compact en past makkelijk in je tas of koffer. Wil je weten wat het is? Lees verder! 

 

#1. Velletjes toiletpapier of zakdoekjes

Soms moet ik onderweg onverwacht vaak naar het toilet. Dan vind ik het fijn idee dat ik altijd toiletpapier of zakdoekjes bij de hand heb voor het geval het toiletpapier op is. Hoe vervelend is het als je heel nodig moet, maar je maar 1 velletje toiletpapier tot je beschikking hebt! Om daar dus geen stress van te hebben, heb ik altijd een voorraadje toiletpapier of zakdoekjes in mijn tas.

 

#2. Notenrepen

Tegenwoordig zijn er gelukkig heel veel lactosevrije notenrepen op de markt. Ik ben dol op noten en het vult goed. Ook wil ik daar niet teveel voor betalen en gelukkig heeft Zonnatura lekkere notenreepjes. De reepjes zijn plat en goed verpakt en kunnen goed tegen een stootje in je tas of koffer. Ik neem regelmatig een reep als ik onderweg zin heb in een tussendoortje. Door het volle gevoel is bij mij dan de verleiding weg om snoep of chocola te kopen waar lactose in zit.

 

#3. Lactosevrije melk

Vroeger dronk ik nooit koffie, maar sinds de cappuccino en latte macchiato populair is, ben ik er dol op. Helaas, helaas, want sinds ik weet dat ik een lactose intolerantie heb, moet ik deze koffie-lekkernijen laten staan. Totdat ik ontdekte dat er plantaardige room is. Ik ben wat gaan uitproberen en vind zelf Cuisine Kokosnoot van Alpro heel lekker. Als ik thuis ben, dan maak ik daar bijna elke dag mijn koffie-momentje mee, namelijk: mijn eigen gemaakte Lactosevrije Latte Macchiato. Om onderweg ook lekker wat melk in je koffie te kunnen doen, kun je een pakje Alpro Cuisine Kokosnoot in je tas meenemen. Als je een pakje meeneemt dat voor de helft vol is, dan kun je het nog goed schudden tot het wat schuimig wordt. Zodra je een kopje koffie bestelt in een restaurant, haal het pakje uit je tas, schud het lekker even door elkaar en giet een scheutje over je koffie. Heerlijk!

 

#4. Kleine spuitbus deodorant

Sowieso heb ik altijd een klein spuitbusje deodorant bij mij in mijn tas om mij tussentijds op te frissen. Maar het is ook handig om het als luchtverfrisser te gebruiken als je naar het toilet bent geweest en je teveel onaangename geuren hebt achtergelaten. Bijvoorbeeld in het toilet bij een tankstation, in een restaurant of bij familie/vrienden thuis.

 

#5. Lactasepillen

Ik ben blij dat er medicijnen of hulpmiddelen bestaan om een opgezette buik te verminderen. Toch probeer ik het zo min mogelijk in te nemen. Ik vind dat ik namelijk niet zo eigenwijs moet zijn en melkproducten gewoon zoveel mogelijk moet vermijden. Maar soms lukt het niet of kan het niet en krijg ik toch een flink opgezette buik als ik onderweg ben. Dan ben ik blij dat ik een lactase tablet in kan nemen. Om erger te voorkomen en om mijn dag goed door te komen, neem ik dan een tablet. Misschien slik je liever geen lactase pillen, maar heb je andere hulpmiddelen die je opgezette buik verminderen? Neem daar dan ook iets van mee voor onderweg.

 

Welke lactasepillen zijn handig om onderweg mee te nemen?

Dat zijn de lactasepillen van Intoleran (voorheen Disolut)! Ze worden geleverd in een handig bewaardoosje die je makkelijk in je tas of broekzak kunt stoppen. Je hebt bijvoorbeeld de Intoleran Once a Day, maar ook Intoleran 3.000 (lichte pillen) of die van 10.000 FCC (zwaardere pillen). Ik gebruik de zwaardere pillen, maar dat hangt helemaal af hoe sterk je lichaam reageert op melk. Bij mij vrij heftig, dus daarom gebruik ik de zwaardere lactasepillen. Probeer deze pillen eens, ze zijn absoluut de moeite van het proberen waard! Of bekijk dit lijstje met de 15 meest gewilde lactasepillen!

 

Bewaar deze pin voor later:

5 handige dingen voor onderweg voor als je lactose intolerant bent en je geen last wilt krijgen van je lactose intolerantie

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en test het product eerst goed bij jezelf!

 

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.
0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Margo
Margo
4 jaren geleden

Goede tips en voor onderweg heb je ook koffiemelkcups van MinusL heel gemakkelijk.