Zal ik lactasepillen slikken ja of nee

Wat doe je als je worstelt met vraag: “Zal ik lactasepillen slikken, ja of nee?”

Ik zie regelmatig op verschillende Facebook groepen mensen met een lactose intolerantie worstelen met de vraag: zal ik lactasepillen slikken ja of nee? Ook als er bijvoorbeeld weer nieuwe soorten lactasepillen op de markt komen, zoals de populaire Intoleran Once a Day lactasepillen, dan piekeren mensen erover.

 

Je wilt rust in je lijf!

Ik begrijp die worsteling wel. Je wilt rust in je lijf. Je bent je opgezette buik zat en je wilt geen diarree meer. Je wilt af van je winderigheid en wat gaat er gebeuren als je (nieuwe) lactasepillen gaat uitproberen? Is je lichaam dan weer van slag, omdat je de verkeerde slikt?

 

Test test test het

Uit eigen ervaring kan ik je zeggen: test het. Test de lactasepillen die je op het oog hebt en kijk bij je zelf hoe jouw lichaam erop reageert. Ieder lichaam is namelijk anders. Ik hoor en lees zoveel verschillende verhalen van hoe mensen op lactasepillen reageren. Bekijk dit lijstje met de 15 meest gewilde lactasepillen. Test test test het. Ik ben zelf fan van de Lactastic 12.000 FCC lactasepillen.

 

Verhalen van anderen zijn fijn

Het is fijn om de verhalen en ervaringen van anderen te lezen en te horen over lactose intolerantie. Dat geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Ik doe dat ook en ik leer veel van de verhalen van anderen. Vooral op diverse besloten Facebookgroepen posten mensen veel dingen over echte dagelijkse lactose intolerantie probleempjes. Ik ben er blij mee dat mensen dat doen.

Volg jij de besloten Facebook groep Leef Blij Lactosevrij al?

 

Doe wat goed is voor jezelf

Neem de ervaringen van anderen mee en kijk daarna wat goed is voor jezelf. Of het nou om de keuze van lactasepillen gaat, het kiezen van een lactosevrij recept of het kopen van dat ene lactosevrije product. Test eerst altijd alles bij jezelf en trek dan de conclusie: “Nee, mijn lichaam reageert er niet goed op” of: “Ja, ik kan er tegen”.