Lactose zit in veel productsoorten en soms ook waar je het niet in verwacht!  

Weet jij voldoende waar lactose in zit? Dat lactose in kaas zit, dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat het in veel kant-en-klare gerechten en zelfs in sommige medicijnen zit? Bekijk deze video om een indruk te krijgen welke productsoorten je het beste kunt vermijden of waar je mee op moet passen. Handig voor als je een lactose intolerantie hebt of denkt te hebben.  

– Video duurt 1 minuut –

 

Misschien wil je na het zien van deze video meer informatie over lactose in melkproducten. Lees dan mijn blog over hoeveel lactose in melkproducten zit. Heb je zelf tips die je wilt delen? Zet het in een reactie hieronder. En vergeet niet,

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking!

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koen Havik
Koen Havik
6 jaren geleden

Voor mij zitten er weinig verrassingen bij. Rivella was er wel een… ik miste chips in het filmpje. Ik mister chips in het filpmje. Dat daar soms lactose in zit verraste mij. Wel handig filmpje voor als je er net mee bezig bent.
Weet je in iedergeval wanneer je een lactase pilletje moet nemen

daphne
daphne
6 jaren geleden

ik vind jammer dat over kaas algemeen word neergezet dat het lactose bevat. vanaf belegen kaas zit de melksuiker (lactose) er namelijk niet in! mijn. zoontje is lactose intolerant erfelijke vorm en is heel blij dat hij kaas kan eten