Dit zijn 3 voordelen van ongezoete amandelmelk! Wauw!

0
4003
3 voordelen van ongezoete amandelmelk

Ongezoete amandelmelk kent vele voordelen. Super om te weten!

Amandelmelk is tegenwoordig helemaal hot! Het wordt vaak gebruikt als vervanger van melk. Het is op basis van amandelen en er komt geen koemelk aan te pas. Het is dus helemaal melkvrij! Veel mensen die een koemelk allergie of een lactose intolerantie hebben gebruiken het daarom in hun dieet. Maar ook mensen die een voorkeur hebben voor een vegetarische of veganistische levensstijl gebruiken het veel.

In de schappen in winkels vind je genoeg soorten en variaties, vind ik. Ik geef zelf de voorkeur aan ongezoete amandelmelk, omdat ik liever niet teveel toegevoegde suikers eet en drink. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van ongezoete amandelmelk? Ik heb hieronder 3 voordelen voor je op een rij gezet.

 

1 Er zitten heel weinig calorieën in ongezoete amandelmelk!

Gemiddeld bevat een glas ongezoete amandelmelk ongeveer 17-20 calorieën per 100 ml. Per glas amandelmelk zitten ongeveer 3-9 amandelen. Dat zijn misschien niet veel amandelen, maar daarmee blijft het aantal calorieën lager, terwijl je tóch de amandelsmaak hebt. Doordat ongezoete amandelmelk weinig calorieën bevat, kun je het goed gebruiken als je bijvoorbeeld wilt afvallen. En je kunt het in veel gerechten en veel dranken gebruiken. Bijvoorbeeld als je een lactosevrije latte macchiato wilt maken. Dus, tja, het is altijd het proberen waard!

 

2 Yesss, het bevat ook weinig suiker!

Nóg een voordeeltje van ongezoete amandelmelk: het bevat heel weinig suiker. Let er dus wel op dat je écht ongezoete amandelmelk koopt, zonder toegevoegde suikers. Dan is de kans het grootst dat er 0% of slechts 0,2% suiker in zit.

 

3 Het is goed voor je huid!

Eén glas ongezoete amandelmelk bevat 25%-50% vitamine E die je dagelijks nodig hebt. En vitamine E blijkt heel goed te zijn voor o.a. je huid! Het houdt je huid gezond en herstelt je huid sneller. Niet voor niets wordt amandelolie of amandelmelk vaak toegevoegd aan verzorgingsproducten. Als je elke dag een glas ongezoete amandelmelk drinkt, dan draag je een steentje bij aan het gezond houden van je huid. Mooi toch?

 

Weet jij nog andere voordelen van het drinken van ongezoete amandelmelk? Deel het met ons en zet het in een reactie hieronder. En vergeet niet,