“In Azië had ik na een dag geen klachten meer, wat ik ook at!”

Wauw, wat een mooi verhaal. Peter, één van de trouwe volgers van Blij Lactosevrij heeft onlangs een bijzonder verhaal gestuurd naar de redactie van Blij lactosevrij. En wat voor één! Laat je inspireren met dit verhaal en kom ook tot de conclusie: lactosevrij eten helpt bij een lactose intolerantie!

 

Ik blies tijdens de ademtest enorm hoge waardes

Peter, 35 jaar oud heeft sinds 2013 last van maag- en darmklachten. Dit is zijn verhaal: “Ik heb sinds een test in 2015 de kennis dat ik lactose intolerant ben. Ik blies tijdens de ademtest enorm hoge waardes die zelfs de arts heel hoog vond. Pillen, verpakkingen lezen, je weet hoe het gaat. Maar toen ik in 2015 in Azië was viel mij iets op: na een dag had ik geen klachten meer, wat ik ook at!

 

Ik was opnieuw in Azië en weer een maand geen klachten

In Maleisië, en eigenlijk elk land in Zuidoost Azië gebruikt men geen lactose of dierlijk melk. Het was zo bijzonder voor mij dat ik maximaal 1 maal daags naar het toilet hoefde (in plaats van soms 5 keer per dag), geen buikpijn meer had en mijn hele gestel beter werd. In 2016 was ik opnieuw in Azië voor een maand, wederom hetzelfde. De arts dacht nog dat het door stress kon komen wat wegviel tijdens een vakantie. Ik geloofde niet in deze kul want ik had geen stress door werk of iets anders. In 2017 was ik opnieuw in Azië en je raad het al: weer een maand geen klachten! Het was voor mij het ultieme bewijs dat elke dag een klein beetje lactose ongemerkt mij veel klachten gaf in Nederland.

 

Ultiem bewijs dat het niet binnenkrijgen van lactose het beste medicijn is

Ik ben net terug van een reis van drie maanden door Maleisië, Indonesië en Thailand. Drie maanden een normale buik, wat een verademing. In deze landen gebruikt men alleen maar kokos, amandel of rijstmelk. Nul lactose is nul lactose daar. Men is in deze landen zelf voor 99% lactose intolerant, volgens een arts die ik daar sprak. Het is voor mij het bewijs dat het niet binnenkrijgen van lactose het beste medicijn is bij een lactose intolerantie. Ik merk dat ik hier in Nederland nog vaak lactose binnenkrijg, terwijl ik echt alle verpakkingen controleer.

 

Tip: zoek je goede lactase pillen? Bekijk dit lijstje met 15 populaire lactasepillen!

 

Zelfs de allergoloog, diëtist en huisarts geloofden het niet

Kortom, ja ik hou van reizen, maar het is een bijzonder verhaal, welke de allergoloog, diëtist en huisarts in het begin niet geloofden.  Alle klachten die ik had verdwenen dus. De klachten waren: buikpijn, diarree (wel zes tot zeven keer per dag, soms vaker), moe, slechte adem (de lactose komt via de adem ook naar buiten), en het meest vervelende het transpireren op de onderrug en billen.

 

Ik deel mijn verhaal graag met websites zoals Blij Lactosevrij

Ik deel mijn verhaal graag met Blij Lactosevrij, omdat ik zelf heel veel heb aan websites en verhalen zoals Blij Lactosevrij die biedt. Lactose intolerantie is en blijft een simpele kwaal, maar helaas met veel dagelijkse ellende die de omgeving ook nog eens vaak niet begrijpt. De schaamte is dan ook groot voor mij. Tijdens een vergadering op het werk buikpijn krijgen, met alle ellende van dien, is een voorbeeld daarvan.

 

Ik hoop dat iedereen iets aan dit verhaal heeft

Ik hoop dat iedereen die een lactose intolerantie heeft iets aan dit verhaal heeft. Voor mij is elke website over lactose intolerantie en elk verhaal erover vaak een opluchting of geeft het weer handige tips waar ik echt iets mee kan”. Hartelijke groet – Peter.

 

Dank je wel, Peter, voor je verhaal. Heb jij ook een inspirerend verhaal te vertellen en die geplaatst mag worden op de website, Facebookpagina en Instagrampagina van Blij Lactosevrij? Stuur een e-mail naar muriel@blijlactosevrij.nl. Je verhaal mag je ook anoniem naar ons mailen. Dan plaatsen we het anoniem op de website.

 

4 1 stem
Artikel waardering
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mireille
Mireille
4 jaren geleden

Herkenbaar! Ik heb sinds 2009 buikklachten, diverse onderzoeken gehad en sinds een week volg ik een lactose-vrij dieet. Toen ik in 2014 voor 3 weken naar Indonesië ging, was ik eerst huiverig: straks krijg ik heel veel last van mijn buik/darmen door het eten/kruiden daar! En wat bleek? Ik heb 3 weken lang NERGENS last van gehad. Omdat je daar dus echt 0,0 in aanraking komt met lactose / melkproducten. Een verademing!

Simone
Simone
4 jaren geleden

Dat klopt Nederland zou méér moeten doen om Lactosevrij eten vers en Voedingsmiddelen uit de Fabrikant .In Turkije heb je ook geen klachten van Lactose als Nederland kom beginnen de klachten .Volgens mij ligt het gewoon aan eten van Nederland.