Met deze 3 ingrediënten maak jij je eigen lactosevrije en melkvrije kokosyoghurt!
Dol op kokosyoghurt? Probeer dan dit onderstaande recept waarin je zelf je lactosevrije én melkvrije kokosyoghurt maakt! En met maar 3 ingrediënten…
Ingrediënten:
- 1 pakje kokoscrème (200 gram)
- twee probiotica capsules (Bijvoorbeeld van het merk Orthica)
- 350 ml water (liefst gefilterd water of gebruik mineraalwater zonder prik)
Bereiding:
Gebruik een schone, glazen weckpot van minimaal 3/4 liter. Zorg dat het compleet is met een rubberen ring, waarmee je de pot goed kunt afsluiten. Spoel de pot voor het goed gebruik af met heet water. Haal de kokoscrème uit de verpakking en doe het in een klein pannetje of bakje. Giet hier 350 ml kokend water overheen. Laat het 15 minuten rustig staan, totdat de kokoscrème gesmolten is. Roer het geheel met een garde goed glad. Laat het afkoelen tot het lauw is. Open daarna 2 probiotica-capsules door ze los te draaien en doe de inhoud hiervan bij de lauwe kokoscrème. Let op: de capsules zelf gebruik je dus niet! Roer nog een keer goed door met een garde en giet dit over in de schone weckpot. Laat de pot 24 uur staan op een warme plek in huis (boven de 20 graden). In de zomer kun je het ergens in de keuken plaatsen en in de winter bij een verwarming. Probeer voor jezelf uit wat het beste werkt. Schud de pot af en toe even om, maar open het niet. Zet de pot na ongeveer 24 uur in de koelkast. Pas nu zal de yoghurt dik worden. Na nog eens 24 uur in de koelkast is het klaar. Open de pot voorzichtig, want er zal wat druk op staan. Roer de yoghurt even door en schep eruit wat je nodig hebt. Het is in de koelkast ongeveer vijf dagen houdbaar.
Bedankt voor dit recept, Marjolein Dubbers (van Energieke Vrouwen Academie) en Hilda Mossink (van Eet Echt Eten)!
En vergeet niet,