Geniet lekker van deze melkvrije Kerst Chocolaatjes!
Met Kerst vind je in veel winkels en supermarkten super lekkere chocolade. Alle maten en soorten zijn verkrijgbaar. Maar met een lactose intolerantie of koemelkallergie moet je goed oppassen. Vaak zitten er melkbestanddelen in kerstchocolade en moet je het dus laten staan. Maar niet getreurd, want je kunt heel makkelijk zelf lactosevrije kerstchocolade maken. Ook kinderen zijn er dol op! Leg het op een feestelijk schaaltje en geniet…
Bekijk de video hieronder en vind het recept onder de video. Veel bakplezier!
– Video duurt 55 seconden –
Wat heb je nodig:
- 30 gr cacaopoeder
- 30 gr gesmolten kokosolie
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel bio appelstroop (met natuurlijke suikers)
Voor de topping:
Noten, rozijnen, zaden, pitten naar keuze
Materialen:
- Spatel
- Kom in een pan heet water
- Weegschaal
- Lepel
- Bakpapier
Zo maak je de melkvrije en lactosevrije Kerst Chocolaatjes:
- Smelt au bain-marie de kokosolie en appelstroop en toer tot een glad mengsel
- Voeg schepje voor schepje de cacao en kaneel toe en roer het tot een glimmend en glad mengsel
- Tip: is het een niet glimmend mengsel, voeg er dan wat extra kokosolie aan toe. Is het te dun, voeg dan extra cacao toe
- Maak met een lepel mooie rondjes op een plank met bakpapier. Garneer de rondjes met de noten en rozijnen en zaden. Laat de chocolaatjes 2 uur hard worden in de koelkast.
- Tip: de chocolaatjes smelten snel. Ze zijn het beste houdbaar in de koelkast!
Hoe vind jij ze smaken? En heb je tips voor andere of extra ingrediënten? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,