Zoete aardappelchips om je vingers bij af te likken!
Zoete aardappel vind ik een hele leuke groente om in gerechten te verwerken. En in dat rijtje horen de lactosevrije zoete aardappelchips helemaal thuis! Met maar 3 ingrediënten heb je binnen een mum van tijd écht lekkere chips op tafel staan. Ze zijn crispy en lekker van smaak.
Wat heb je nodig voor deze lactosevrije zoete aardappelchips:
- 1 grote zoete aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
Materialen:
- Plastic boterhamzakje
- Lepel
- Aardappelschilmesje
- Ovenschaal met bakpapier
Zo maak je de zelfgemaakte zoete aardappelchips:
- Schil de zoete aardappel, spoel hem goed af en droog het met keukenpapier
- Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakjes
- Doe de aardappelplakjes in een plastic boterhamzakje en voeg de olijfolie en zout toe. Maak de bovenkant van het boterhamzakje dicht. Schud de zak goed door elkaar en zorg dat elk schijfje bedekt is met olijfolie en zout
- Leg de plakjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Waarschijnlijk past niet alles in één keer in de schaal. Als deze portie chips klaar is, zul je onderstaande stappen moeten herhalen om de rest van de chips te maken
- Zet de ovenschaal in de magnetron en stel de magnetron op maximale sterkte 90 seconden in. Draai daarna de schijfjes om en herhaal hetzelfde (als het bakpapier te nat is geworden, doe dan een nieuw velletje bakpapier in de schaal)
- Als de chips nog te slap is, zet de magnetron dan nog een keer op vol vermogen 60 seconden aan. Als ze lekker knapperig zijn, dan zijn ze klaar!
Bewaartip: deze chips worden heel snel slap. Eet het daarom gelijk op of bewaar het in een afgesloten bus. Eventueel kun je de bewaarde chips nog een keer in een schaal met bakpapier leggen en 1-2 minuten op vol vermogen opwarmen in de magnetron.
Hoe vind jij deze lactosevrije zoete aardappelchips smaken? Heb je nog tips voor andere of extra ingrediënten? Deel het hieronder met ons. En vergeet niet,