Van deze lactosevrije wortelmuffins kun je lekker gezond snoepen!
Wortel en taart is een combinatie waar je misschien niet direct aan denkt. Toch wordt er van wortel vaak hele lekkere taarten en gebakjes gemaakt. De smaak is verrassend en het maakt de taart een stuk gezonder. Het recept van deze lactosevrije wortelmuffins wil ik dan ook graag met je delen. De muffins zijn lactosevrij, zuivelvrij en glutenvrij! De noten en honing geven er een heerlijke smaak aan. Ook kinderen zijn er dol op! Let er dan wel goed op dat je kind tegen noten kan, anders kun je de noten ook weglaten. Veel bakplezier!
Wat heb je nodig voor deze lactosevrije wortelmuffins:
- 150 gram havermoutmeel (je kunt ook 150 gram amandelmeel gebruiken)
- 200 gram geraspte wortels
- 1 geprakte rijpe banaan
- 100 gram gehakte noten naar keuze (bijvoorbeeld pecannoten, walnoten of amandelen)
- 2 eieren
- 4 eetlepels honing
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
- 1 theelepel vanille essence
- snufje zout
Materialen:
- Rasp
- Kom
- Weegschaal
- 10-12 Muffinvormpjes
- Mixer of keukenmachine
Zo maak je de lactosevrije wortelmuffins met noten en honing:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de wortels en prak de banaan fijn.
- Hak de noten in kleine stukjes
- Meng in een kom met een mixer de geraspte wortel, geprakte banaan, meel, eieren, honing, bakpoeder, snufje zout en kaneel/speculaaskruiden. Voeg als laatste de noten toe
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de wortelmuffins in 30 minuten goudbruin.
Bewaartip: bewaar de muffins afgedekt in de koelkast. Ze blijven ongeveer 4 dagen lekker.
Eet-tip: geef je kind een lactosevrije wortelmuffin mee naar school. Lekker als tussendoortje en het blijft de hele dag goed houdbaar in de tas.
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt! Heb je nog tips of ideeën voor andere ingrediënten om in deze lactosevrije wortelmuffins te doen? Zet je reactie gerust hieronder. En vergeet niet,
Bedankt voor de inspiratie, Fabulous Mama!