Psssst…en ze zijn nog gezond ook! Want deze lactosevrije kokosmakronen bevatten weinig vetten en weinig calorieën!
Kokos is one of my favourites. De lactosevrije kokosmakronen van dit recept zijn het dan ook helemaal voor mij. Met maar 3 ingrediënten heb je binnen een uurtje je zelfgebakken lactosevrije kokosmakronen op tafel. Heerlijk luchtig door de eiwitten en een lekkere kokossmaak door de geraspte kokos.
Deze kokosmakronen zijn ook heel gezond! Want het recept is glutenvrij en bevat weinig vetten en calorieën. En door deze kokosmakronen een zoetje te geven met ahornsiroop, maak je ook gelijk gebruik van gezondere suikers dan de geraffineerde suikers. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je moet werken met eiwit. Het scheiden van eiwit en eigeel kan soms een beetje problematisch verlopen. Houd dus voor de zekerheid een extra ei bij de hand voor als het eigeel per ongeluk met het eiwit mengt. Ook is het aan te raden om de materialen waar je mee werkt extra te ontvetten met citroensap. Zeker de kom waar je de eiwitten stijf gaat kloppen. Maar als je dit allemaal succesvol hebt ‘doorstaan’ dan word je rijkelijk beloond met deze heerlijke lactosevrije kokosmakronen.
Wat heb je nodig voor deze lactosevrije kokosmakronen:
- 2 eiwitten
- ongeveer 2 eetlepels ahornsiroop
- 125 gram kokosrasp
Materialen:
- Ontvette kom
- Mixer
- Spatel
- Weegschaal
- Twee lepels of een ijsschep
Zo maak je je lactosevrije kokosmakronen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren en doe de eiwitten in een ontvette kom samen met de ahornsiroop
- Mix de eiwitten en de ahornsiroop tot je een schuimige stijfgeklopte massa krijgt
- Voeg nu de kokosrasp toe en roer het met een spatel voorzichtig even om tot de kokos zich goed gemengd heeft met de eiwitmassa. Zet het beslag 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Neem twee eetlepels of een ijsschep en maak bolletjes van het beslag en leg die op de bakplaat
- Druk de bolletjes voorzichtig iets plat en druk met de achterkant van een pollepel in het midden van het rondje een gaatje. Als het mengsel iets uit elkaar valt, druk het dan weer aan met je vingers
- Bak de lactosevrije kokosmakronen in ongeveer 15-18 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.
Bewaartip: bewaar de kokosmakronen afgedekt in de koelkast. Ze zijn ongeveer 4 dagen houdbaar.
Decoratietip: smelt wat lactosevrije pure chocolade en versier de kokosmakronen met chocolade strepen.
Vind jij ze ook zo lekker smaken? En simpel te maken, hè? Heb je nog tips voor andere of extra ingrediënten? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,