Deze bonbons van pure chocolade zijn om van te smullen
Mooie bonbons maken van chocola is altijd leuk om te doen. En helemaal als de chocoladehartjes gevuld zijn met een healthy vulling, zoals pure chocolade. Neem deze abrikozenvulling bijvoorbeeld: gezond, lekker én verrassend van smaak door de pure chocolade! De gevulde chocoladehartjes zijn 100% lactosevrij én glutenvrij! Leuk om met kinderen te maken, zodat ze er daarna lekker van kunnen smullen. Of verwen je geliefde met een schaaltje van deze lieve hartjes… Met Valentijnsdag bijvoorbeeld?
Wat heb je nodig voor deze lactosevrije chocoladehartjes met gezonde abrikozenvulling:
- 100 gram pure chocolade (liefst 70% cacao of 85% cacao)
- 10-12 stuks gewelde abrikozen
- 20-25 cashewnoten
Materialen:
- Siliconen bonbonvormpjes (je kunt ook een ijsblokjes-vormpje gebruiken)
- Kom in een pannetje heet water
- Weegschaal
- Theelepel
- Keukenmachine
Zo maak je de lactosevrije chocoladehartjes:
- Doe de pure chocolade in stukjes in een kom en verwarm au-bain-marie
- Giet in elk vormpje een lepeltje gesmolten chocolade. Draai het vormpje rond, zodat in alle vormpjes de randen ook een laagje chocolade krijgen
- Plaats de vorm 15 minuten in de koelkast tot de chocolade hard is
- Doe in een keukenmachine de gewelde abrikozen en de cashewnoten en maal het tot een fijn mengsel
- Haal de vorm uit de koelkast en vul elk bakje met een klein beetje abrikozenvulling. Gebruik hiervoor een theelepel. Druk het vervolgens met je vinger aan. Doe het niet te vol, omdat op elk vormpje nog een laagje chocolade komt
- Verwarm nogmaals even de gesmolten chocolade. Vul met een theelepel elk vormpje tot de rand met de gesmolten chocolade
- Zet de vorm 30 minuten of langer in de koelkast en je hebt daarna verrassende lekkere chocolaatjes! (Je kunt het ook 15 minuten in de vriezer doen voor als je écht heel snel de chocolaatjes wilt eten :-))
Bewaartip! Bewaar de pure chocolade hartjes in een schaaltje in de koelkast. Ze zijn 4-5 dagen houdbaar.
Hoe vind jij deze lactosevrije chocoladehartjes met abrikozenvulling smaken? Heb je nog tips voor andere of extra ingrediënten? Of maak jij weleens andere bonbons van pure chocolade? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,