Deze appel kaneel muffins zijn een gezond en lactosevrij tussendoortje!
Soms kan ik ineens zin hebben in een taartje, gebakje of koekje waarin appel als ingrediënt zit. En dan natuurlijk wél lactosevrij! En dus dook ik in Google en kwam een leuk recept tegen van Miss Glutenvrij, namelijk: appel kaneel muffins! Deze zijn lactosevrij en glutenvrij en gezoet met honing!
Wat heb je nodig voor deze lactosevrije appel kaneel muffins:
- 150 gram amandelmeel
- 50 gram kokosmeel
- 30 gram kokosolie
- 60 ml honing
- 9 gram citroensap
- 5 gram baking soda
- snufje zout
- 5 gram kaneel
- 3 eieren
- 1 appel in kleine stukjes
Materialen:
- 2 Kommen
- 1 Glazen schaaltje
- Weegschaal
- Muffin vorm
- Papieren vormpjes
- Mixer
Zo maak je de lactosevrije appel kaneel muffins:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en leg de papieren vormpjes in een muffinvorm
- Mix in een kom het amandelmeel, kokosmeel, baking soda, zout en kaneel
- Mix in een andere kom in 15 seconden de eieren los
- Verwarm de kokosolie en honing in een glazen schaaltje 10-15 seconden in de magnetron, zodat het vloeibaar is. Voeg dit daarna bij de eieren met de citroensap en de stukjes appel
- Mix het eimengsel door de droge ingrediënten en mix het goed door
- Maak met je handen stevige bollen van het deeg en plaats de bollen in de papieren vormpjes. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven.
Bewaartip: bewaar de appel kaneel muffins afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Hoe vind jij deze lactosevrije appel kaneel muffins smaken? Heb je nog tips voor andere of extra ingrediënten? Deel het hieronder met ons. En vergeet niet,
Bedankt voor de inspiratie, Miss Glutenvrij!