fructoosje, lactoosje, glucoosje

Soms kom je websites tegen en dan denk je bij jezelf: “Wat is dat leuk gedaan!”…

 

Update: deze 3 websites bestaan niet meer! Je kunt dus niet meer bij hen bestellen! 

Dat had ik ook meteen bij de websites van www.lactoosje.nl, www.fructoosje.nl en www.glutoosje.nl. Dit zijn 3 websites die vallen onder ‘Familie Toosje’. Je kunt er terecht voor informatie over lactose intolerantie, fructose intolerantie en gluten intolerantie. Maar dat niet alleen, want in de webshop van Fructoosje vind je de lekkerste producten die vrijwel allemaal lactosevrij, glutenvrij en/of fructosevrij zijn. En ik heb hiervan 3 producten getest! Hoe dát smaakte? Dat lees je hier, en nog veel meer…

Zo is de naam ‘Fructoosje’ ontstaan…

Oprichtster van Familie Toosje is Christa. Met een zus die een glutenintolerantie heeft, een nichtje met een fructose- en lactose intolerantie én haar dochter die een fructose intolerantie heeft, is de drive om hier een succes van te maken bij Christa enorm groot. Haar wens is om mensen met 1 of meerdere van deze intoleranties goed te informeren en zij is dagelijks op zoek naar de lekkerste lactosevrije, glutenvrije en fructosevrije producten die zij in haar webshop verkoopt. En hoe is de naam Fructoosje ontstaan? “Tijdens een gezellig drankje op een terrasje met een vriendin”, aldus Christa.

 

En dan nu de 3 producten die ik heb geproefd!

1) Quinoa Crispies

Erg lekkere en knapperige chocolade crispies, vind ik. Niet te zoet en niet te machtig, maar gewoon smaakvolle crispies voor bij een kopje thee of als tussendoortje. Ze zijn gezoet met mout- en druivensuiker en fructosevrij, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, zonder sorbitol of andere suikervervangers en zonder kunstmatige zoetstoffen!

quinoa crispies

En dit zijn de ingrediënten:

Fructose vrije biologisch gedroogde glucosesiroop* (29%), biologische cacaomassa, biologische cornflakes (20%) (biologische maïs, scheidingsmiddel: zonnebloemlecithine), biologische quinoa (10%), biologische cacaoboter, natuurlijke biologische -Bourbon-vanillesmaak Kan sporen van noten, melk en soja bevatten Cacao: minstens 58% in het chocoladedeel *Frusano garandeert het gebruik van 100% fructose vrije glucosestroop.

 

2) Frufree Witte chocolade Blondie

Ik ben erg dol op witte chocolade, maar sinds ik een lactose intolerantie heb, moet ik veel witte chocolade laten staan. Daarom was ik extra benieuwd naar de Witte Chocolade Blondie van het merk Frufree. En ik vind ‘m super lekker! Wél is het hele zware chocolade, waardoor je er snel vol van zit. Maar ik vind dat niet erg, want dan eet ik in ieder geval niet meteen de hele reep op! Kijk ook even uit als je niet tegen lactosevrije melk kunt, want deze chocola is ervan gemaakt. Ik heb er geen last van gekregen, maar test het altijd bij jezelf. Deze chocolade is ook nog fructosevrij en zonder toevoeging van kristalsuiker of sacharose.

frufree witte chocolade blondie

En dit zijn de ingrediënten:

Cacaoboter, lactose vrije volle melkpoeder, fructose vrije gedroogde glucosesiroop, dextrose, gemalen vanille Droog en koel bewaren Kan sporen van hazelnoten, amandelen en soja bevatten Minstens 42% cacao.

 

3) Frusano Mini Chocoladereepjes met amarant

Wat ik heel leuk vind voor kinderen zijn deze mini chocoladereepjes met amarant van Frusano. Lekker romig van smaak en met een licht knispertje door de amarant. Handig voor kinderen die niet veel suiker mogen en/of een fructose-, gluten-, of lactose intolerantie hebben. De repen zijn namelijk fructosevrij, glutenvrij en lactosevrij en gezoet met druivensuiker. Ze  bevatten geen sorbitol of andere kunstmatige zoetstoffen. Pas wel even op met kinderen met een lactose intolerantie, want er is lactosevrije biologische melk in verwerkt. Veel kinderen kunnen daar goed tegen, maar test het voor de zekerheid altijd bij je kind.

frusano amarant mini chocoladereepjes

En dit zijn de ingrediënten:

Biologische fructosevrije gedroogde glucosesiroop, biologische cacaoboter, biologische melkpoederproducten *, biologisch botervet, emulgator: zonnebloem lecithine, biologische cacaomassa, biologisch gepofte amarant, natuurlijk biologisch Bourbon vanille aroma * van lactosevrije biologische melk. (Kan sporen van noten en sojabestanddelen bevatten). Cacao: minstens 36%.

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en test het product altijd bij jezelf!