RECEPT: Kruidkoek cakejes lactosevrij en melkvrij!

0
4671
Recept Kruidkoek cakejes lactosevrij en melkvrij

Maak deze feestelijke Kruidkoek cakejes. Lactosevrij en melkvrij!

Ik vind het altijd leuk om te experimenteren met tussendoortjes die ik makkelijk mee kan nemen in mijn handtas. Daar horen deze feestelijke Kruidkoek Cakejes zeker bij! Ze zijn lactosevrij en melkvrij en je kunt ze daardoor prima eten als je een lactose intolerantie of koemelkallergie hebt. Doordat ze lekker stevig zijn, kun je ze makkelijk meenemen in je tas. Ook voor kinderen is dit een lekker tussendoortje. Geef er voor jezelf of voor je kind een feestelijk tintje aan door ze in te pakken in een doorzichtig zakje met een strik.

Bekijk de video hieronder en vind het recept onder de video. Veel bakplezier!

– Video duurt 55 seconden –

 

 

Wat heb je nodig voor de Kruidkoek cakejes:

  • 200 gr amandelmeel
  • 50 gr gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels suikervrije appelstroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • Snufje zout
  • Handje rozijnen

 

Materialen:

  • 18 papieren vormpjes
  • 2 kommen
  • Spatel
  • Garde
  • Weegschaal

Bereidingstijd kruidkoek cakejes lactosevrij en melkvrij

 

Zo maak je de Kruidkoek cakejes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een kom de koekkruiden, bakpoeder, zout, amandelmeel en rozijnen
  2. Mix in een andere kom de eieren, appelstroop, gesmolten kokosolie en water
  3. Voeg al roerend, stapje voor stapje, de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door met een garde
  4. Vul de papieren vormpjes met het beslag tot ongeveer 1 cm onder de rand (niet te vol doen!). Bak de vormpjes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar
  5. Topping tip: bestrijk de afgekoelde cakejes met een beetje ahornsiroop en kokosrasp

 

Hoe vind jij ze smaken? En heb je tips voor andere of extra ingrediënten? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,