De kaneel doet je denken aan grootmoeders tijd! Heerlijk!
Als ik kaneel ruik, dan krijg ik altijd een heel warm gevoel van binnen. Alsof je meteen de heerlijke geur van grootmoeders appeltaarten ruikt. Maar dat gevoel krijg je ook bij deze lactosevrije Kaneelkoekjes…
De lactosevrije kaneelkoekjes zijn heel eenvoudig te maken en met zo veel mogelijk gezonde ingrediënten. Je kunt deze koekjes met speciale gelegenheden maken, zoals Kerst, een verjaardag of een etentje. Of gewoon als tussendoortje, omdat je lekkere trek hebt. Deze koekjes zijn ook makkelijk mee te nemen voor onderweg of bijvoorbeeld voor op je werk of op school.
Wat heb je nodig:
- 200 gr havermoutmeel
- 1 theelepel baking soda
- 1 ei
- 125 ml gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel kaneel
- Rasp van een halve sinaasappel
- Paar druppels vanille essence
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel palmsuiker
- Snufje zout
Voor de topping:
- Klein beetje ahornsiroop
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel palmsuiker
Materialen:
- Mixer
- Weegschaal
- Kom
- Lepel
- Bakpapier
Zo maak je de Lactosevrije Kaneelkoekjes met kaneel topping:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten voor de koekjes door elkaar (behalve de ingrediënten voor de topping)
- Maak met een lepel rondjes deeg op de bakplaat met bakpapier
- Bak de koekjes 10-15 min. Laat ze afkoelen en bestrijk licht met ahornsiroop
- Doe in een kom de kaneel en de palmsuiker en bestrooi de koekjes.
Hoe vind jij ze smaken? En heb je tips voor andere of extra ingrediënten? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,