Review: Gezoete gecondenseerde kokosmelk van Nature’s Charm. Lactosevrij!

0
4254

Is de gezoete gecondenseerde kokosmelk van Nature’s Charm net zo lekker als gewone gecondenseerde koemelk?

Nature’s Charm heeft, vind ik, een fantastisch product in hun assortiment: gezoete gecondenseerde kokosmelk. Ik was al een tijdje op zoek naar een alternatief voor normale gecondenseerde koemelk. Reden: ik houd enorm van het zelf maken van fudge! Maar sinds ik een lactose intolerantie heb, moest ik gaan zoeken naar iets anders. Daarom kocht ik onlangs bij Jumbo een blikje gezoete gecondenseerde kokosmelk van Nature’s Charm. Lees hier wat mijn ervaring is en of het iets voor jou is…

– Review –

Als je het blikje opent, dan zie je dat de kokosmelk een stuk dikker is dan bijvoorbeeld gewone kokosmelk. Het ziet er romig uit en is iets gelig van kleur, maar dat komt denk ik door de rietsuiker die erin zit. Wat zit er nog meer in? Niet veel, namelijk: kokosroom, gefilterd water, rietsuiker en zout. Na openen is het 5 dagen houdbaar. Dat is niet heel lang, maar dat komt ook doordat er gelukkig geen conserveringsmiddelen in zitten.

gezoete gecondenseerde kokosmelk

En dan de smaak: die is super lekker! Je proeft heel subtiel de smaak van kokos, maar het is zeker niet te overheersend. In gerechten als fudge of een ander zoet gerecht proef je de kokos dus niet teveel. Natuurlijk zitten er door de toegevoegde suiker meer calorieën in dan gewone ongezoete kokosmelk. De gezoete gecondenseerde kokosmelk van Nature’s Charm bevat 386 calorieën per 100 ml. Dat is best veel, dus ik probeer niet teveel te snoepen van de fudge of een ander zoet gerecht waarin dit als ingrediënt is verwerkt.

gecondenseerde melk

Kortom, ik ben heel enthousiast over deze gecondenseerde kokosmelk. Het is een goede vervanger voor gewone gecondenseerde koemelk. Zeker als je een lactose intolerantie, koemelkallergie of glutenallergie hebt, dan vind ik dit echt een aanrader. Het is namelijk volledig lactose vrij, melkvrij en glutenvrij. En er is ook geen soja in verwerkt, dus met een soja allergie kun je het ook prima gebruiken. Ik heb eigenlijk geen nadelen kunnen ontdekken, behalve dat het natuurlijk best veel suikers bevat (maar dat heeft normale gecondenseerde koemelk ook). Wil je het zelf eens uitproberen? Dan vind je de gezoete gecondenseerde kokosmelk van Nature’s Charm in de schappen bij Jumbo en Albert Heijn, maar ook bij de Toko of in de webshop van https://www.vanka-kawat.nl/product/gecondenseerde-melk-cocos/.

 

En vergeet niet,

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking!