Lactastic heeft nu ook zeer sterke lactasetabletten van 24.000 fcc

Lactase tabletten met een hoge sterkte, zijn die verkrijgbaar?

Zeker wel! Ik testte de nieuwe lactasetabletten van Lactastic met een hoge sterkte van maar liefst 24.000 FCC. Het sterkste lactasetablet op de Nederlandse markt. En ik ben heel enthousiast. Lees hieronder mijn review!

 

Snelle bezorging

Ik kreeg de lactasetabletjes van Lactastic snel bezorgd in een goede verpakking. In de verpakking zaten de lactasetabletjes, een doosje waarin je de tabletjes kunt bewaren en een kaartje met op de achterkant informatie over het gebruik en de ingrediënten. Heel handig!

 

Wat vind ik van de Lactastic lactase tabletjes van 24.000 FCC?

Super! Ik kende Lactastic al van hun lactasetabletten van 12.000 FCC. Daar heb ik eerder ook een review over geschreven. In die review lees je bijvoorbeeld dat ik het heb getest met het eten van kaasfondue en dat beviel hartstikke goed.

Ook nu heb ik de lactasetabletten van 24.000 FCC een paar keer uitgeprobeerd. Het verschil met de vorige keer en deze keer is dat ik nu koolhydraatarm eet. En sinds ik koolhydraatarm eet, ben ik ook meer zuivelproducten gaan eten, zoals kaas en room. Kaas en room bevatten namelijk weinig koolhydraten en voeg ik nu vaker toe aan mijn eten. Dat heeft als enige nadeel dat ik dus vaker lactasetabletten moet slikken, maar ook sterkere, omdat ik behoorlijk gevoelig ben voor lactose. Daarom zijn de sterke lactasetabletjes van Lactastic van 24.000 FCC voor mij een welkome aanvulling op mijn lactasetabletten-voorraad.

Om de 24.000 FCC tabletten te testen, heb ik ook nu weer kaasfondue gegeten, net als bij de vorige review. Maar ik heb daaraan als dessert een koolhydraatarme tiramisu toegevoegd. En deze tiramisu heb ik gemaakt met zuivelproducten. Ik was dus heel benieuwd of 1 tablet van 24.000 FCC genoeg zou zijn voor de kaasfondue én de tiramisu tijdens 1 maaltijd. En inderdaad, dat was het! Ik heb absoluut geen maag- en darmklachten gekregen. Heel fijn dus.

 

extra sterke lactasetabletjes lactastic 24000 fcc

 

Voordelen van de Lactastic lactasetabletten van 24.000 FCC

De lactasetabletjes hebben flink wat voordelen, vind ik. Zoals:

 • Elk tabletje bevat maar liefst 24.000 FCC en dat is een hele hoge sterkte, waardoor je vaak maar 1 (of soms maar 2) tabletjes per maaltijd nodig hebt
 • Aanrader voor mensen die heel gevoelig zijn voor lactose en/of voor mensen die een grote hoeveelheid lactose in een maaltijd naar binnen krijgen
 • Zeer scherpe prijs-kwaliteit verhouding
 • Gratis verzending (binnen Nederland) en als je vóór 16.30 uur bestelt, dan heb je ze de volgende dag in huis. Woon je in België? Dan zijn bestellingen boven de €45,00 gratis en voor bestellingen onder de €45 betaal je slechts €4,95 per bestelling
 • Gratis een reisdoosje waar je de tabletjes in kunt bewaren voor onderweg
 • Ze zijn makkelijk door te slikken, want elk tabletje is rond en maar 12 mm in diameter. Zelfs als je geen water bij de hand hebt, dan zijn ze makkelijk in 1 keer door te slikken
 • Handige hersluitbare verpakking
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Past in een veganistisch dieet
 • Ook geschikt voor bij een glutenvrij dieet
 • De tabletten hebben geen bijsmaak
 • Geen chemische toevoegingen!

 

De ingrediënten van de Lactastic lactase tabletten

Een tabletje bevat de volgende ingrediënten: Lactase 24.000 FCC (452 mg Aspergillus orzyae); Vulstof: microkristallijne cellulose;antiklontermiddel: silica, vegetarische magnesiumstearaat.

 

3 verschillende verpakkingen

De Lactastic lactase tabletten van 24.000 FCC zijn verkrijgbaar in 3 soorten verpakkingen:

#1. Lactastic Lactase Tabletten – 24.000 FCC, 40 tabletten

lactastic lactase tabletten 24000 fcc 40 stuks

>> KOOP HET HIER

 

#2. Lactastic Lactase Tabletten – 24.000 FCC, 80 tabletten

lactastic lactase tabletten 24000 fcc 80 stuks

>> KOOP HET HIER
(Klik bij het aantal stuks op 2 verpakkingen, daarmee bespaar je 5% op de normale prijs!)

 

#3. Lactastic Lactase Tabletten – 24.000 FCC, 160 tabletten

lactastic lactase tabletten 24000 fcc 160 stuks

>> KOOP HET HIER
(Klik bij het aantal stuks op 4 verpakkingen, daarmee bespaar je 10% op de normale prijs!)

 

Heb ik ook een nadeel ontdekt?

Net als bij de 12.000 FCC tabletten heb ik ook bij deze extra sterke lactasetabletten van Lactastic geen nadelen ontdekt. Alles is gewoon echt goed.

Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat het misschien even zoeken is of je aan 1 of aan 2 tabletten genoeg hebt. Maar zoals Lactastic ook aangeeft bij het bijgesloten kaartje met de gebruiksaanwijzing: “De hoeveelheid lactase die nodig is, kan verschillen per persoon en is afhankelijk van de hoeveelheid lactose in de maaltijd”.

Voor mijzelf heb ik ontdekt dat 1 tablet per maaltijd voldoende is en dan kan ik dus de hoeveelheid zuivel van 1 portie kaasfondue en 1 portie tiramisu goed hebben. Dat is voor mij een goede maatstaf. Als ik weet dat ik iets ga eten of drinken met minder zuivel en dus met minder lactose, dan neem ik bijvoorbeeld een tablet in van Lactastic van 12.000 FCC. Of ik neem een tablet met een lagere sterkte van andere merken waar ik ook een voorraadje van heb.

 

Conclusie: een aanrader

Deze nieuwe lactasetabletten van maar liefst 24.000 FCC is een goede zet van Lactastic. Zulke sterke tabletten van een Nederlands bedrijf ben ik nog niet tegengekomen. Ben je super gevoelig voor lactose en/of ga je iets eten waar veel lactose in zit, dan zou ik zeggen: een aanrader! Ze hebben een sterke dosering, zijn makkelijk in te nemen en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. En misschien wel het meest belangrijke: bij mij bleven de nare klachten, die je met een lactose intolerantie kunt hebben, lekker weg!

 

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en de genoemde winkels/leveranciers/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en test het product eerst goed bij jezelf!

 

Dit is een gesponsorde blogpost en bevat tevens affiliate links. Meer info hierover vind je in mijn disclaimer.