disolact lactasepillen van disolut lactasetabletten review

Ik probeerde 4 soorten lactaseproducten uit van Intoleran (voorheen Disolut) 

Het merk Disolut (dat nu Intoleran heet!) heeft een assortiment met lactasepillen die door veel mensen met een lactose intolerantie gebruikt worden. Het merk is populair en ik ken het merk ook. Toch was ik nog niet bekend met alle lactasepillen en lactasedruppels in hun assortiment. Daarom ben ik 4 verschillende producten gaan uitproberen, waaronder hun lactasepillen(lactasecapsules), lactase kauwtabletten en lactasedruppels. Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Lees dan gauw verder!

disolact lactasepillen soorten lactasepillen

 

NB: Disolut heet sinds september 2021 Intoleran! Daarom zijn alle links aangepast en kom je bij het klikken op een link op de website van Intoleran terecht. De producten zijn hetzelfde, alleen de naam is dus veranderd en ook de verpakking ziet er anders uit!

 

Met een lactose intolerantie is het elke dag weer flink oppassen met wat je eet en drinkt. In mijn blogs schrijf ik daar vaak over en ook over lactasepillen die je kunt gebruiken. Lactasepillen hebben het voordeel dat je lichaam melk en melkbestanddelen beter kan verteren. Hierdoor heb je minder snel last van vervelende klachten, zoals buikpijn, opgezette buik en diarree. Ik neem bijvoorbeeld een lactasepil als ik uit eten ga en het niet 100 % vertrouw dat een gerecht lactosevrij is. En soms neem ik lactasepillen als ik de verleiding van een stuk kaas of een stuk taart met slagroom gewoon niet kan weerstaan. Ondanks mijn lactose intolerantie, ben ik en blijf ik een lekkerbek die van melkproducten houdt!

 

 

Lees hieronder mijn bevindingen van de Disolact lactaseproducten en misschien staat er een product tussen waar je veel aan gaat hebben!

 

Disolact lactase extra forte 10.000 FCC

Het eerste wat mij opvalt aan Disolact lactase extra forte 10.000 FCC, is de leuke verpakking. De lactasepillen zitten namelijk verpakt in een handig blikje. Disolut bestaat 10 jaar en zij hebben speciaal daarvoor een feestelijke editie ontworpen van het lactaseblikje waar de lactasepillen in zitten. Om het blikje zit een kartonnen doosje. Op de zijkant en achterkant van dit kartonnen doosje staat de gebruiksaanwijzing en vind je de ingrediënten. Eigenlijk zijn het geen lactasepillen, maar lactasecapsules. Als je het blikje opent zie je namelijk doorzichtige lactasecapsules met witgekleurd poeder erin. Het doosje is handig mee te nemen in je handtas of in je broekzak, wat ik dus ook doe.

Disolact lactase extra forte 10.000 FCC lactasepillen

Disolact extra forte sterke lactasepillen lactasetabletjes

En zo ziet de verpakking er nu uit:

Intoleran-lactase-10.000-36-capsules-NL-1-768x768

 

De Disolact extra forte lactasecapsules hebben een sterkte van 10.000 FCC en in het blikje zitten 40 capsules. De ingrediënten zijn: lactase, silica, HPMC (capsule) en titaniumdioxide. De term FCC geeft aan wat de sterkte is van een lactasepil en 10.000 FCC is een vrij sterke lactasepil. Verderop in dit blogbericht vind je bijvoorbeeld ook lagere sterktes van de Disolact lactasepillen die ik heb getest. Ik ben heel enthousiast over de sterkte van 10.000 FCC. Ik merk dat ik dat echt nodig heb als ik bijvoorbeeld een stukje appeltaart met slagroom eet. De lactasecapsules zijn best wel dik, dus het is soms even goed slikken en handig om een aantal slokken water nemen, zodat de lactasecapsule goed je keel in glijdt, maar dat is eigenlijk het enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken. Nadat ik het heb ingeslikt, wacht ik tussen de 5-10 minuten voordat ik iets met melk of melkbestanddelen ga eten of drinken. Ik heb die wachttijd echt nodig, zodat de lactasecapsule van 10.000 FCC goed zijn werk kan doen.

 

Disolact lactase 3.000 FCC

Ook deze lactasecapsules zijn verpakt in het vrolijke blikje. En ook hierbij is het blikje verpakt in een kartonnen doosje met een gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. De ingrediënten van de Disolact lactase 3.000 FCC zijn: lactase (3.000 FCC), silica, HPMC (capsule). In het blikje zitten 50 lactasepillen en deze zijn iets dunner dan de lactasecapsules van 10.000 FCC. Ik denk dat dat komt, omdat deze capsules een lagere sterkte hebben en daardoor minder witte poeder bevatten.

Disolact lactase 3.000 FCC lactasepillen

Volg je Blij Lactosevrij al op Facebook?

disolut disolact lactasepillen 3000 fcc

En zo ziet de verpakking er nu uit:

Intoleran-lactase-3000-50-capsules-NL-1-768x768

De sterkte is 3.000 FCC en is een stuk lager dan die van 10.000 FCC. Voor mij is de sterkte te laag en ik krijg dan toch wat buikklachten als ik een koekje eet, maar ik weet dat er veel mensen zijn met een lactose intolerantie die heel blij zijn met deze lage sterkte. Zij hebben genoeg aan 1 lactasecapsule van 3.000 FCC om bijvoorbeeld een koekje of een stukje taart te kunnen eten. Wat ik ook heb getest is wat er bij mij gebeurt als ik 2 capsules van 3.000 achter elkaar inneem en als ik dan koekje neem. Door dat te doen, merkte ik dat ik minder buikklachten had dan wanneer ik 1 lactasecapsule van 3.000 innam. Kortom, ik vind het grote voordeel van deze capsules dat je kunt variëren met het innemen van 1, 2 of 3 lactasecapsules per keer, afhankelijk van wat je verwacht te eten aan melk of melkbestanddelen.

 

Disolact lactase drops (lactasedruppels)

De lactasedruppels vond ik best spannend om te proberen, want het was voor mij al een lange tijd geleden dat ik een glas koemelk had gedronken. Maar met deze lactasedruppels van Disolut zou dat weer moeten kunnen. De druppels zitten in een handig afsluitbaar plastic flesje en bevat 14 ml. Op een bijgeleverd kartonnen kaartje staat dat je maar 5 druppels lactasedruppels hoeft te doen in 1 liter melk. Met dit flesje kun je dus best wel een tijdje doen en veel liters melk lactosevrij maken!

lactasedruppels disolact disolut

lactase druppels disolut disolact

En zo ziet de verpakking er nu uit:

Intoleran-lactase-drops-14-ml-NL-1-768x768

Let wel op, want de koemelk wordt niet 100% lactosevrij. Op de verpakking staat dat wanneer je 5 druppels in 1 liter melk doet en dit 24 uur in de koelkast laat staan, dat de lactose voor 92% is omgezet (er zit dus nog 8% lactase in de melk). Ik was benieuwd en heb het getest en ik moet toegeven dat het een succes was. Ondanks het feit dat er nog 8% lactase in de melk zat, heb ik geen last gekregen van buikklachten! Test het wel eerst goed bij jezelf, want ieder lichaam is weer anders, maar het is het proberen waard. Wil je direct een glas koemelk drinken, dan staat er op de verpakking dat je dan 5-10 druppels in een glas melk van 125 ml moet doen, afhankelijk van je mate van lactose intolerantie. Ook dit heb ik geprobeerd en ik heb geen buikklachten gehad. Oh ja, de ingrediënten zijn: lactase, glycerol en water.

 

Disolact lactase tabletjes (tabs) 2.500 FCC

Tenslotte heb ik de Disolact lactase tabletjes (tabs) 2.500 FCC geprobeerd. Deze zitten in een handig plastic doosje dat je in kunt drukken en waar er dan een lactasetabletje uit rolt. Er zitten 100 stuks in een doosje en daar kun je dus een tijd mee doen. Wat mij meteen opvalt, is dat de tabletjes klein en compact zijn en dat het kauwtabletjes zijn. Ik denk dat dit voor kinderen heel fijn is om te nemen, want deze kauwtabletjes zijn makkelijk door te slikken. Hap, slik, weg.

Disolact lactase tabletjes 2.500 FCC kauwtabletten

En zo ziet de verpakking er nu uit:

Intoleran-lactase-2500-100-tabletjes-NL-1-768x768

Aan de achterkant op het doosje staat dat je 1-3 tabletjes kunt nemen en dat de tabletjes geen soja of gluten bevatten. De ingrediënten zijn: lactase (2.500 FCC), magnesium (glijmiddel), cellulose en dextrose. Er zit dus wel wat suiker in. Net als de lactasecapsules van 3.000 FCC zijn ook deze lactase kauwtabletjes van 2.500 FCC een te lage sterkte. Maar ook hierbij heb ik getest of 3 tabletjes per keer bij mij goed werken en gelukkig was dat zo. Dus het voordeel van deze kauwtabletten is dat je per keer makkelijk kunt variëren in de dosering en dat zij makkelijk door te slikken zijn. Wat voor kinderen een groot pluspunt kan zijn.

 

Wel van gehoord, maar nog niet uitgeprobeerd: DISOLACT Once-A-Day 

Ken jij dit product al: Disolact Once-a-day! Door hiervan iedere dag 1 capsule in te nemen, ben je na 5 dagen voldoende ‘beschermd’ als je melk of melkproducten inneemt. In een verpakking zitten 30 capsules en kun je dus een maand mee doen. Het voordeel hiervan is dat je iedere dag maar 1 capsule hoeft in te nemen in plaats van elke keer weer een lactasepil innemen als je iets met melk of melkbestanddelen gaat nuttigen.

disolut disolact once a day lactasepillen

En zo ziet de verpakking er nu uit:

Intoleran-once-a-day-30-capsules-NL-1-768x768

Ik hoor hier veel positieve geluiden en lees positieve berichten op diverse forums. Vooral mensen die op vakantie gaan, vinden dit handig. Tegelijkertijd geven sommige mensen ook aan dat het product bij hen niet werkt of dat zij de eerste dagen misselijkheid en buikklachten ervaren. Zelf weet ik nog niet hoe ik er op reageer, want ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Maar ik ben wel blij dat er elke keer weer nieuwe lactase producten op de markt komen en het een actueel onderwerp blijft. Dus wil je weten of Disolact Once-a-day ook iets voor jou is?

 

Mijn conclusie

Samengevat ben ik erg enthousiast over de 4 lactase producten van het merk Disolut die ik heb uitgeprobeerd. Door de verschillende sterktes heb je genoeg mogelijkheden om het product te kiezen dat bij jouw lichaam past. En als je de capsules moeilijk door kunt slikken, dan zijn de kauwtabletten een goed alternatief. De prijs-kwaliteitverhouding vind ik prima. De lactase producten van Disolut zijn zeker niet de goedkoopste ten opzichte van andere merken, maar zeker ook niet de duurste. Het zit er tussenin, vind ik. Maar ik betaal liever iets meer voor een lactasepil die goed werkt en kwalitatief goed is. Maar dat is hoe ik erin sta :-). En als belangrijke afsluiter, test de lactasepillen en lactasedruppels eerst voorzichtig bij jezelf. Ieder lichaam reageert weer anders op de producten, dus wat voor een ander geldt hoeft voor jou niet te gelden en andersom.

Wat zijn jouw ervaringen met de lactasepillen en lactasedruppels van Disolut? Ik ben benieuwd! En vergeet niet,

Kleine waarschuwing: Blij Lactosevrij en Disolut en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij consumptie van de hierboven vermelde producten. Check altijd de verpakking en test het product eerst goed bij jezelf!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

0 0 stemmen
Artikel waardering
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties