Zó zorg je ervoor dat je je houdt aan je lactosevrije dieet met boodschappen doen!

0
2178
Zo houd je je aan je lactosevrije dieet met boodschappen doen

De juiste lactosevrije producten kopen zorgt voor rust in je lijf!

Het houdt mij vaak bezig hoe stevig je eigenlijk in je schoenen moet staan met boodschappen doen. Dat je niet je boodschappenmandje vol gooit met de lekkerste producten die melk bevatten. De ene dag lukt het mij heel goed en de andere dag geeft het moeilijkheden. En ik weet precies waar de moeilijkheid ‘m in zit! Dat zijn namelijk de verleidingen die ik soms niet kan weerstaan! Herken jij dat ook?

 

Stevig in je schoenen staan met boodschappen doen

Ik ben erop gaan letten hoezeer je verleid wordt om ‘foute spullen’ te kopen in een supermarkt. Het begint al bij het pakken van het karretje! Dan zie ik soms de tassen van andere mensen die gevuld zijn met koekjes, chocola, stukken kaas en andere lactose houdende producten. En ik zie posters op de ruiten van de supermarkt met de lekkerste aanbiedingen. Dat heeft al een eerste effect op mijn brein! Dan denk ik: “Dat wil ik óók!” Gelukkig is er een ander deel van mijn brein die zegt: “Niet doen Muriel, daar krijg je alleen maar ellende van, zoals opgezette buik en diarree!” En dat is ook zo.

 

De ene verleiding na de andere…

Maar na het pakken van mijn karretje en bij het binnenstappen in de supermarkt begint de tweede verleiding. Dat is nog niet zozeer bij de groente-en fruitafdeling, maar de afdeling die meestal daarna komt: brood en gebak! Daar moet ik mezelf echt inhouden om mijn karretje niet te vullen met koffiebroodjes, appelgebak, gevulde koeken en brood met melkbestanddelen. Als ik daarvan bijgekomen ben, dan heb ik nog even een klein inwendig gevecht bij de kaasafdeling en snoepafdeling om tenslotte uit te komen bij de kassa. En daar vindt bij mij de laatste worsteling plaats, want dáár liggen vaak verleidelijke kassa-producten die naar mij schreeuwen: “Pak mij en stop mij in je karretje!” Ook dan moet ik mezelf soms toespreken en mezelf erop wijzen hoe het voelt als ik ’s avonds weer met buikpijn op het toilet zit en of dat het waard is. “Nee, dat is het niet waard”, denk ik dan en ik laat het product liggen waar het ligt. En met enig gevoel van trots, omdat ik alle verleidingen heb weerstaan, reken ik af en zet ik de tassen met alleen maar lactosevrije producten in de auto. “Poeh, het is weer gelukt”, zeg ik dan tegen mezelf…

 

Wat helpt?

Wat helpt om je aan je lactosevrije dieet te houden met boodschappen doen? Mij helpt het om het gevoel bij mezelf op te roepen hoe ik me voel als ik weer enorme buikpijn, opgezette buik en diarree heb. Dat schrikt mij af en daardoor kan ik een verleiding in de supermarkt makkelijker laten staan. Zoals ik al schreef, het is het mij niet waard om 5 minuten te genieten van een roomboter appeltaartje en daarna 2-6 uur lang buikklachten te hebben. Dan maar iets kopen of zelf bereiden wat geen melk bevat, wat lekker en wat gezonder is. Dat geeft mij veel meer een voldaan gevoel dan het kopen van het appeltaartje waar ik 5 minuten op kauw en vervolgens 6 uur buikklachten van krijg.

 

Hoe ga jij om met de verleidingen in de supermarkt. Hoe laat jij verleidelijke melkproducten makkelijk staan in de schappen? Gebruik jij dezelfde manier die ik toepas? Deel je tips en ervaringen gerust hieronder. En vergeet niet,

0 0 stemmen
Artikel waardering
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties