6 super fijne tips om snel op te knappen na een nachtje buikpijn en diarree!

0
4331
6 tips om snel op te knappen na buikklachten vanwege je lactose intolerantie

Voel je snel weer fit met deze tips!

Met een lactose intolerantie herken je het (helaas) wel: nachten met buikpijn, opgezette buik en diarree. Heb je ’s avonds per ongeluk iets met melkbestanddelen gegeten? Dan kun je vaak bijna de klok erop gelijk zetten dat je later op de avond of ’s nachts last krijgt van buikklachten. Vaak ben je de volgende ochtend dan moe van weinig slaap en van de overuren die je lichaam gedraaid heeft. Maar gelukkig zijn er manieren om je snel weer fit te voelen. En lukt dat lichamelijk even niet, dan kun je met een aantal van deze tips ook je mindset een positieve ‘boost’ geven. Hier zijn de 6 tips:

 

1) Warme douche of warm bad

Een warme douche is goed voor lichaam en geest en een goed begin van de dag. Zeker als je je insmeert met een geurige doucheschuim of doucheolie. Het warme water zorgt voor een verwarmend gevoel voor je buik en voor de rest van je lichaam. Daar pep je absoluut van op! Verzorg je lichaam na het douchen extra met een verzorgende bodylotion. Ga je liever in bad dan onder de douche? Ook een warm bad is goed om je weer fris en fruitig te voelen.

 

2) Neem de tijd om wakker te worden

Na een nacht met weinig slaap is het goed om even iets langer de tijd te nemen om wakker te worden. Ook al heb je hiervoor maar 5 minuten extra de tijd. Rek en strek lekker even een paar keer. Luister rustig naar je ademhaling. Open de gordijnen en kijk vanuit je bed een paar minuten naar buiten. Door langer de tijd te nemen om wakker te worden, geef je je lichaam een extra relaxmoment. Daardoor kan je lichaam weer energie opdoen voor de rest van de dag. En dat kan je lichaam wel even gebruiken na zo’n onrustige nacht!

 

3) Kop (kruiden)thee

Verwen jezelf met een kop thee! Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van kruidenthee? Neem dan de kruidenthee waar je op dat moment zin in hebt. Kruiden hebben een medicinale werking en helpen je om je klachten te verminderen. Vaak heb je ’s ochtends na een nacht met diarree weinig zin in eten. Maar het is wél belangrijk om genoeg te drinken. Thee is dan heel goed voor je buik én het is een aangename start van de dag. Neem de tijd om de thee op te drinken en doe het niet te gehaast. Kruip lekker even weg op de bank of drink je kop thee op in bijvoorbeeld een hangmat. Hiermee ontspan je al je spieren en vermindert de druk op je maag en darmen. Een hangmat met standaard kun je prima binnen in huis of buiten in je tuin plaatsen.

 

4) Frisse lucht /wandeling

Frisse lucht is heel belangrijk. Zet daarom ’s ochtends het raam van je slaapkamer even lekker goed open en laat de frisse lucht in je slaapkamer stromen! Kruip, als het kan, dan nog eventjes in bed om te genieten van de frisse lucht. En als je bent opgestaan, maak dan bijvoorbeeld een heerlijke wandeling. Ook al is het maar 10 minuten. Heb je geen zin in een wandeling of te weinig tijd, ga dan een paar minuten in de tuin staan of op je balkon en adem de frisse lucht een paar keer goed in. Dit is goed voor lichaam en geest!

 

5) Muziekje aan

Muziek heeft een hele bijzondere werking op je gemoedstoestand. Het kan je rust geven, het kan je een ‘boost’ geven en ook een vrolijk gevoel. Heb je een pittige nacht achter de rug gehad, vanwege je lactose intolerantie-klachten? Zet dan de volgende ochtend een muziekje op waar je op dat moment een goed gevoel bij krijgt. Of zet je favoriete radiozender op en luister er met meer aandacht naar dan je normaal doet. Daardoor zul je sneller relaxen en je sneller weer fit voelen, omdat de vrolijkheid je opbeurt!

 

6) Positieve gedachtes

Eigenlijk is het altijd goed om een paar keer per dag stil te staan bij positieve gedachtes. Maar na een nacht met buikklachten kun je dat misschien helemáál goed gebruiken! Benoem voor jezelf – bijvoorbeeld tijdens het wakker worden – 2 leuke momenten die je gisteren hebt gehad en 2 momenten waar je vandaag veel zin in hebt. Door het creëren van positieve gedachtes zit je vaak veel beter in je vel. Je hoeft geen grote positieve gedachtes bij jezelf te creëren, want ook kleine positieve genietmomentjes hebben een gunstige werking. Dus, wat zijn 2 leuke momenten die nu als eerste bij je opkomen? J

 

Heb jij nog tips die je graag wilt delen? Zet het gerust in een reactie hieronder. En vergeet niet,